Velimir Stjepanovic_zastavaSvečano otvorene prve Olimpijske igre mladih

 

Otvorena nova strana u istoriji Olimpijskog pokreta

 

 

Prve Olimpijske igre mladih, u istoriji olimpijskog pokreta danas su svečano otvorene u Singapurskom zalivu u Marina beju. Sedam hiljada pevača i igrača nastupili su na plutajućoj platformi kojom su prodefilovali i nosioci zastava 204 nacionalna olimpijska komiteta.

Zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji nosio je Velimir Stjepanović, plivač, osvajač dve medalje na prošlogodišnjem EYOF-u u Tampereu.

Ceremoniji otvaranja prvih Olimpijskih igara mladih prisustvovali su i predsednik OKS Vlade Divac  i generalni sekretar Đordje Visacki, kao i ministarka Omladine i sporta Republike Srbije Snežana Samardžić Marković.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Japancima srebro posle usvojene žalbe

-Prisustvovali smo spektakularnoj ceremoniji  otvaranja prvih Olimpijskih igara mladih. Sam program ceremonije pratio je ideju i koncept Igara čiji je cilj da kod mladih olimpijaca podstakne prave motive i vrednosti, težnju ka izvrsnosti, prijateljstvo, međusobno poštovanje… Verujem da će ove Igre pomoći mladim sportistima da spoznaju kako se postaje istinski šampion   – izjavio je po okončanju ceremonije Vlade Divac, predsednik OKS.

Povezana vest:  Svetski kup u Minhenu: Srbija u najjačem sastavu

Gospodin Ng, predsednik Organizacionog komiteta YOG Singapur poželeo je dobrodošlicu svim sportistima i gostima Singapura, a potom se prisutnima obratio predsednik Mok Žak Rog.

-Danas otvaramo novo poglavlje u istoriji olimpijskog pokreta. Od danas, pa na ubuduće, mladi sportisti širom sveta imaće prilku da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju koji objedinjuje sport, obrazovanje i kulturu.

Žak Rog posebno se zahvalio volonterima:

-Vi ste pravi heroji ovih Igara, bez vas ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

U svojoj poruci sportistima rekao je:

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglašice Pionira na velikom ispitu na fajnal foru Lige šampiona!

-U narednih dvanaest dana takmičićete se i testiraćete i probijati svoje mogućnosti. Mnogi od vas će učestvovati na Olimpijskim igrama, ali ćete sigurno svi sa ovih Igura imati vredno iskustvo. Na ovim Igrama imaćete prilku da naučite razliku između pobednika i šampiona. Da biste pobedili morate samo da prođete liniju cilja prvi, a da biste bili šampion morate i da inspirišete karakterom.

Čast da Igre svečano proglasi otvorenim imao je Predsednik Republike Singapur S.R. Najtan.