klupa_kosarkasaSrbija ubedljiva protiv Novog Zelanda
Košarkaši Srbije nastavili su niz pobeda na pripremama za Svetsko prvenstvo, pošto su večeras u Mariboru, Slovenija, pobedili Novi Zeland sa 95:69 (33:15, 26:25, 18:17, 18:12) u drugom kolu Adeko kupa.
Najefikasniji u srpskom timu bili su igrači na pozicijama centra. Novica Veličković je postigao 19, Miroslav Raduljica 17, a Kosta Perović 15 poena.
Srbija je juče u Mariboru pobedila i Rusiju, a u poslednjem kolu Adeko kupa u Mariboru igra sa domaćinom Slovenijom, sutra od 20 sati.
Dilema o pobedniku u susretu sa Novim Zlenadom nije postojala, pošto je Srbija predvođena Veličkovićem već u prvoj četvrtini napravila seriju od 24:1 i tri minuta pre isteka tog dela igre stekla vođstvo od 26:5.
Veličković je zakucavanjem i počeo odlučujuću seriju, a zatim pogodio i tri trojke iz isto toliko pokušaja.
Srbija je kasnije rutinski održavala prednost, pa je selektor Dušan Ivković igrao sa dosta rotacija na terenu. Meč su propustili Milenko Tepić i Marko Kešelj, a u igru nisu ulazili ni kapiten Nenad Krstić i Miloš Teodosić.
Dušan Ivković, selektor našeg tima posle utakmice je rekao:

-Konačno smo vratili u tim Perovića, Rašića i Raduljcu koji su bili van ekipe zbog zdravstvenih problema, zdravstveni bilten bio je povoljniji. Zbog umora i iscrpljenosti odlučili smo da izostavimo Tepića i Kešelja, ali smo sebi postavili zadatak da pokušamo da odigramo utakmicu u visokom ritmu i da ne uvodimo igru i odmorimo naše najbolje igrače Teodosića i Krstića. U tome smo uspeli. Odigrali smo agresivno i timski, nije bilo potrebe da ubacujem njih dvojicu. Utakmicu smo rešili već u prvoj četvritni kada smo ubacili čak 33 poena, a prilmili smo 15. Novi Zeland ima jaku spoljnu liniju u kojoj odskaču Peni koji je Slovenicima ubacio 42 poena, kao i Džons. Oni su i sada jedini imali dvocifren učinak. Ali, naša centarska linije Perović, Raduljica i Veličković je igrala veoma dobro, tu smo napravili odlučujuću prevagu. Sve ide po planu. Ostalo je da odigramo još meč sa Slovencima. Potpm nam predstoji naporan put s obzirom da igramo od 20 časova, a odmah posle toga, zajedno sa Slovencima idemo u Ljubljanu, pa u Atinu. Možda je moglo da se organizuje da igramo prvu utakmicu, kako bismo imali više vremena. Ali, šta je tu je.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGE, Radonjić najbolji trener Jadranske lige

„Orlovi“ će na Svetskom prvenstvu u Turskoj igrati u Grupi A sa Argentinom, Australijom, Nemačkom, Jordanom i Angolom.

Srbija – Novi Zeland 95:69 (33:15, 26:25, 18:17, 18:12)
Srbija: Milosavljević 4, Paunić 10, Bjelica 7, Marković 6 (4 as), Savanović 5 (5 sk), Raduljica 17 (5 sk), Krstić, Perović 15 (4 sk), Veličković 19, Mačvan 4, Teodosić, Rašić 8.
Novi Zeland: Tait 4, Fičet, Peni 17, Vukona 5, Džons 19, Kenč, Entoni, Kameron, Aberkrombi 9, Frenk 5, Bredšou 8, Pledžer 2