sinisa mihajlovic srb dunavMihajlović: Srbija je zaslužila više

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas u Briselu da je optimista pred duel sa Belgijom i dodao da je Srbija zaslužila više u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
-Ne menjamo naš stil igre bez obzira na protivnika. Igramo napadački, agresivno, uz kratke pasove i napadanje prostora. Neke utakmice odigrali smo bolje, neke lošije, ali to je normalno za mlade igrače kakvih ima dosta u reprezentaciji. Ostajemo pri opredeljenju koje smo imali i u utakmici protiv Belgije – rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Briselu.
On je kazao da je optimista i da ne postoji ni trener ni igrač koji ide na utakmicu sa mislima o porazu.
-Naše opredeljenje nikad nije bilo da ne izgubimo već da pobedimo utakmicu. Ali, pobeda zavisi od mnogih faktora. Znam da smo zaslužili više, ali znam da se u fudbalu pamti samo rezultat. Nadam se dobroj partiji i rezultatu u Briselu – rekao je Mihajlović.
Kapiten Branislav Ivanović rekao je da Belgija ima izuzetno kvalitetan tim, individualno mnogo jak, a istovremeno uklopljen u snažan kolektiv.
-Mi, ipak, treba da budemo koncentrisani na nas i našu igru. Svi znamo kako je mogla da se završi utakmica protiv Belgije u Beograd i na tome gradim optimizam da možemo da igramo i da im pariramo u Briselu. U klubu igram sa trojicom-četvoricom reprezentativaca Belgije i priznali su da nisu očekivali tako mladu i poletnu ekipu u Beogradu – rekao je Ivanović.
Zamenik kapitena reprezentacije Aleksandar Kolarov rekao je da veruje u podvig u Briselu.
-Mnogo bitna utakmica za nas… Svaka utakmica je priča ze sebe, ali pritisak i odgovornost ostaju – rekao je Kolarov.
On je kazao da je Srbiji ovo možda poslednja šansa za plasman na Svetsko prvenstvo.
-Možda nam je ovo poslednja šansa za plasman na Mondijal, ali verujem da možemo da pobedimo Belgiju uprkos evidentnom kvalitetu njihovog tima – rekao je Kolarov.
Utakmica između Belgije i Srbije igra se sutra od 20.45 sati na stadionu „Kralj Boduen“ u Briselu.

Povezana vest:  Romario: Čelnici saveza moraju da podnesu ostavku