Maria SharapovaŠarapova: U pauzi sam tražila rešenje za pobedu

Ruska teniserka Marija Šarapova rekla je posle pobede nad Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom da je tokom prekida duela zbog kiše razmišljala kako da odigra i pronađe rešenje za konačan trijumf.
Šarapova se plasirala u finale gren slema na Rolan Garosu savladavši Azarenku sa 6:1, 2:6, 6:4, nakon što je meč posle drugog seta prekinut na pola sata zbog kiše.
-Morala sam da se borim do kraja. Veoma sam srećna što sam ponovo u finalu, to je bio moj cilj. Prekid mi je omogućio da razmislim šta sam uradila dobro u prvom setu i pokušam to da primenim u trećem. Uspela sam, tako da sam veoma zadovoljna – izjavila je branilac titule na Rolan Garosu, koja je tokom dva sata i 10 minuta igre odservirala 12 asova i izborila svoje osmo gren slem finale.
Današnji duel privukao je pažnju i zbog činjenice da su druga i treća teniserka sveta najglasnije na WTA turu. Svaki udarac praćen je glasnim kricima, koji često ometaju takmičare, ali smetaju i publici.
Mediji podsećaju da je prošle godine na Australijan Openu obim vrištanja Šarapove iznosio 101,2 decibela, što je približno zvuku motorne testere, dok je Azarenka puštala krike u visini od 91,4 decibela.
Šarapova se u borbi za titulu sastaje sa pobednicom drugog polufinalnog meča između Amerikanke Serene Vilijams i Italijanke Sare Erani.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Troicki: Nisam imao sreće u ključnim trenucima