marouane_chamakh_bordoLIGA ŠAMPIONA

Pirova pobeda Bordoa: Lion prvi put u polufinalu

 

BORDO Je svladao Lion sa 1:0 u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona i to prvi put u istoriji kluba. Četvrtfinale Lige šampiona fudbaleri Liona igrali su 2004, 2005. i 2006. a u naredne tri godine opraštali su se u osmini finala ovog elitnog takmičenja. Ovo im je ukupno jedanaesta sezona u Ligi šampiona, a kako je pokazala sreda i najuspešnija ikada.

Povezana vest:  Srbija sa četiri predstavnika u Evropi u sezoni 2011/12.

„Bitka za Francusku“, kako su mediji prozvali ovaj četvrtfinalni duel, odlučena je u prvom činu. Na Gerlandu je, u ofanzivnoj utakmici, bilo 3:1 za domaćina, a ta prednost je, pokazalo se, bila dovoljna i za mnogo „mršaviji“ uzvrat na stadionu Chaban Delmas.

Petim pogotkom u Ligi šampiona ove sezone prednost domaćinu doneo je Maruane Čamak. Iskoristio je marokanski reprezentativni napadač u 45. minuti ubacivanje lopte s leve strane koja je odbijajući se došla do njega. Precizan je bio sa vrha peterca, a gol je postigao uklizavanjem.

Povezana vest:  Sosijete Ženeral Zlatna liga, Proradio i Telenor

Iako je viđen veliki broj udaraca prema protivničkoj mreži i dominaciji domaćina rezultat se do kraja susreta nije menjao, što znači da Lyon i dalje sanja u Ligi šampiona i da će polufinale igrati sa minhenskim Bajernom koji je izbacio Mančester Junajted.

Statistika meča će reći da je Bordo bio mnogo bolja ekipa ovog meča, Lion bez udarca u okvir gola a samo 39 posto lopte vlasništvu, kao i da su šanse, koje su imali, prokockali u prvoj utakmici.

Povezana vest:  Stojanović: Odluka o odlasku nije isključivo moja