savo milosevic ferplej 1

Milošević: Agresivnost posledica sankcija i ratova

 

Direktor svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Savo Milošević rekao je danas da razume mlade generacije i da je agresivnost u sportu rezultat teških vremena u kojima su odrastali.

-Uvek je bilo onih koji su iskakali iz okvira i pravili probleme. Trenutno je takva situacija na nivou društva, imamo više problema, jer je ovo generacija koja je odrastala u teškim vremenima, u vreme sankcija, ratova i bombardovanja i to se reflektovalo na njihovo ponašanje. Ovakve stvari se najviše vide u sportu , koji je javna stvar i nešto što dosta ljudi prati, pa je svaka greška vidljiva – rekao je Milošević posle prvog javnog časa tolerancije i fer-pleja koji je danas održan u osnovnoj školi Karađorđe u Beogradu.

Povezana vest:  EURO 2012, Prandeli: Propustili smo više dobrih šansi

 On je dodao kako je obuka mladih o fer-pleju jako bitna.

-Trebalo bi sprečiti probleme u samom startu, a ne kasnije kada se razviju. To je jedan od razloga što smo pokrenuli ovu akciju i nadam se da će mnogi mladi naučiti nešto iz naših primera – dodao je Milošević.

Na pitanje da li će igrati u prijateljskom duelu veterana splitskog Hajduka i Beograda koji će biti odigran u 15. i 16. februara u Beogradu Milošević je rekao:

Povezana vest:  Arsenal slavio u gradskom derbiju sa Totenhemom

-Nemam informacije o toj utakmici, samo ono što sam pročitao u novinama. Naravno, ako budem pozvan, rado ću igrati – poručio je Milošević.