2014 WC OMB

Kup konfederacija ugrožen zbog protesta u Brazilu

Kup konfederacija bi mogao da bude prekinut usled protesta koji se šire u Brazilu, zbog nezadovoljstva socijalnim problemima, tvrde današnji lokalni mediji. Radio CBN i internet sajt novina „Estado de Sao Paulo“ preneli su tvrdnje da bi Kup konfederacija mogao da bude ugrožen zbog nemira na ulicama Brazila.
-FIFA će tražiti od Brazila nadoknadu ukoliko se prekine Kup konfederacija – objavio je Radio CBM.
Procenjuje se da je oko milion ljudi izašlo na ulice širom Brazila u protestima koji su najveći u toj zemlji u poslednjih 20 godina.
Brazilci protestuju zbog visokih poreza, inflacije, korupcije i slabo organizovanog javnog sektora, kao i zbog činjenice da je oko 26 milijardi dolara državnog novca potrošeno na pripreme za Mundijal 2014. i Olimpijske igre 2016.
Kako CBM prenosi, jedan od osam timova učesnika Kupa konfederacija vrši pritisak na svoje rukovodstvo da napusti takmičenje.
Kako navodi „Estado“, dva vozila FIFA napadnuta su u Savadoru, gde Urugvaj igra protiv Nigerije u sredu, a njihovi zaposleni su dobili instrukcije da ne nose uniforme van hotela.
„Folja de Sao Pualo“ tvrdi da su FIFA i timovi učesnici Kupa konfederacija „užasnuti“ ovom situacijom.
-Ovo takmičenje je postalo noćna mora za organizatore – ocenjuje taj list.
Sledeći meč Kupa konfederacija igra se u subotu – između Brazila i Italije u Salvadoru, a Japan igra sa Meksikom u Belo Horizonteu. 

Povezana vest:  Tajm: Pelegrini nije znao da mu treba četvrti gol