Pep 2

Gvardiola u Bajernu angažovao svoje pomoćnike iz Barselone

Novi šef stručnog štaba Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola angažovao je nekoliko stručnjaka koji su sa njim radili dok je bio na kormilu Barselone. Španski trener je doveo sa sobom u bavarski klub Domenekea Torenta, kao i još jednog Španca, Lorsena Buenaventura koji će mu biti kondicioni trener.
Kako prenosi nemački list „Di Velt“, Gvardiola je pozvao u klub i Manuela Estijartea, a mesta će biti i za Gvardiolinog brata i menadžera Perea.
Ipak, Gvardiola će zadržati u timu i deo bivšeg stručnog štaba koji je pomogao Jupu Hajnkesu da protekle sezone dovede Bavarce do prve triple krune u istoriji nemačkog fudbala.
Španskom stručnjaku će pomagati dugogodišnji trener Herman Gerland. U klubu ostaje i video analitičar Mihael Nimajer, kao i Lars Kometka koj je stigao iz Šalkea početkom juna. 
Gvardiola će prvi javni nastup imati na konferenciji za novinare u ponedeljak, a njegov brat je najavio da će se španski trener obratiti javnosti na nemačkom jeziku.
Gvardiola će debitovati kao trener Bajerna u sredu na treningu koji je zakazan u popodnevnim casovima i koji će na Alijanc Areni pratiti oko 25.000 navijača.

Povezana vest:  Bajern pobedio Štutgart, remi Bajera