Gennaro Gattuso

Gatuzo: Nemam trenerskog iskustva, ali igrao sam 20 godina

Legendarni italijanski fudbaler Đenaro Gatuzo rekao je danas da je svestan da nema veliko trenersko iskustvo, ali da se ne plaši svog novog posla na klupi Palerma.
-Kada vam se u 35. godini ukaže ovakva prilika morate da kažete da. Znam da nemam iskustva, ali sam igrao fudbal 20 godina. Nisam bio ribar ili zidar. Moraćemo da radimo naporno, da masakriramo svoje protivnike – rekao je Gatuzo na predstavljanju u Palermu, a preneli su italijanski mediji. 
Gatuzo je kazao da mu je nebitno što će ekipa igrati u drugom rangu takmičenja. 
-Ovo je veliki klub, za mene će to biti kad da radim u klubu koji igra Ligu šampiona – kazao je on. 
Kao jedan od aduta na novom poslu Gatuzo je naveo to što ga je tokom 20 godina trenirao veliki broj talentovanih stručnjaka.
-Svi moji treneri su mi dali nešto, ali ja imam sopstveni karakter, moj način kako gledam na stvari. Da li mogu da budem novi Antonio Konte? Nadam se, ali želim da ovom timu dam svoj identitet, svi znate moj DNK – kazao je Gatuzo.
Predsednik Palerma Mauricio Zamparini poznat je po tome što često menja trenere, a Gatuzo je rekao da ga to ne plaši i da mu je prvi čovek kluba već pokazao da mu veruje. 
-Zamparini želi da izgradi veliku ekipu. On veruje u mene i to mi je već pokazao. Siguran sam da ćemo dobro sarađivati. Da li sam uplašen? Ne stavlja se zavoj na glavu pre nego što se čovek
povredi – istakao je Gatuzo. 

Povezana vest:  Muslin dobio otkaz u Amkaru