dejvid_bekam_pozz_la_galaxi

Dejvid Bekam najavio odlazak iz LA Galaksija

 

Dejvid Bekam će sledećeg meseca odigrati poslednju utakmicu u dresu LA Galaksija. Engleski fudbaler je u ponedeljak najavio svoju odluku o napuštanju Galaksija, samo dan pošto je klub osigurao drugo uzastopno finale u MLS šampionatu. Bekam će poslednju utakmicu odigrati 1. decembra. Bekam se ne povlači iz fudbala, međutim, nije otkrio šta će mu biti sledeći potez.

Povezana vest:  Đurić: Nisam podneo ostavku

-Bilo je neverovatno igrati za LA Galaksi. Ipak, želim da iskusim još jedan izazov pre kraja karijere. Ne vidim ovo kao kraj mog odnosa sa MLS ligom, jer je moja ambicija da jednog dana budem deo vlasničke structure – saopštio je Bekam.

Engleski fudbaler je u MLS ligi igrao šest sezona, a u Galaksi je prešao iz Real Madrida. Od tada je klub iz Los Anđelesa tri puta bio u finalu lige, a titulu su osvojili prošle godine. U januaru ove godine je potpisao dvogodišnji produžetak ugovora pritom odbivši ponudu PSŽ-a.

Povezana vest:  Euzebio se polako oporavlja

Pripisuju mu se zasluge za popularizaciju fudbala u SAD-u dolaskom u američku ligu, čega je i sam svestan.

-Za vreme mog boravka ovde, video sam kako raste popularnost fudbala. Bilo mi je važno da pobeđujem, ali mi je još važnije bilo da me navijači prihvate. Fudbal u ovoj divnoj zemlji nema granica i želim da budem deo njegovog uspona – stoji u saopštenju popularnog Bekama.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Holandija bolja od Danske