Chelsea_logoEsjen na terenu pre kraja sezone

 

Igrač sredine terena londonskog Čelsija, reprezentativac Gane Mikael Esjen, vratiće se na teren pre završetka sezone, a biće potpuno spreman da brani boje nacionalnog tima na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Poslednju utakmicu za Čelsi ovaj odlični fudbaler odigrao je još 8. decembra, kada se povredio na meču Lige šampiona protiv Apoela iz Nikozije, a nakon oporavka ozledio je levo koleno na treningu reprezentacije Gane za vreme afričkog Kupa nacija, u januaru u Angoli.

Povezana vest:  Partizan na Kipru protiv Gornjika, Teplica, Slovana...

Kada se vratio u London lekari su prognozirali da bi Esjen mogao da se vrati na teren u martu, ali se ispostavilo da je njegova povreda ozbiljnija, pa je tokom aprila podvrgnut manjim operativnim zahvatima.

Trener Čelsija Karlo Anćeloti potvrdio je da je sa Esjenom sada sve u redu i on će uskoro da se uključi u pun trenažni proces, a mogao bi da se pojavi u ekipi na poslednje dve utakmice Premijer lige, protiv Liverpula 1. maja i sedmicu kasnije protiv Vigana.

Povezana vest:  Hejnkes veruje u titulu,Klop prepušta rivalu ulogu favorita

Pet kola pre završetka prvenstva Čelsi vodi na tabeli sa dva boda prednosti nad aktuelnim šampionom Mančester Junajtedom.

Oporavak Esjena nemerljivo će značiti reprezentaciji Gane, koja će na Mondijalu u Južnoj Africi igrati u D grupi sa Nemačkom, Srbijom i Australijom.