skolari

Skolari: Želim da tim ponovo bude kao porodica

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari rekao je da se nada da će „karioke“ ponovo biti kao porodica, kao i 2002, kada je sa njima osvojio titulu prvaka sveta.
-Igra kod kuće na Mundijalu 2014. biće veliki pritisak za mlade igrače. Ovo je sada drugačija situacija nego 2002, jer su svi mladi i teško ih je kontrolisati. Tu je još 500 menadžera, kao i jiš 500 ljudi uključenih u marketing – rekao je Skolari na konferenciji za novinare tokom Kupa konfederacja, na kojem se Brazil sjajnim igrama ubedljivo plasirao u polufinale.
Skolari je priznao da je „strašno biti selektor Brazila, jer su fudbaleri pravi zatvorenicii“.
-Ne možemo normalno da izlazimo, igrači su pravi zatvorenici. Ne mogu da idu na plažu, uopšte nemaju slobodu, tako da je teško voditi tim – rekao je Skolari.
Brazilski stručnjak je poznat po tome što je reprezentaciju Brazila 2002. doveo do titule, pošto je u njima probudio osećaj vere i zajedništva.
Ta grupa igrača se toliko zbližila, da je dobila nadimak „Skolarijeva porodica“, a svi oni su i dan danas bliski.
-Veliki smo prijatelji i dan danas. Znamo koliko je važno zajredništvo i koliko će ono biti deo nas do kraja života – rekao je 67. godišnji Skolari.
On je dodao da se nada da će i sa ovom generacijom igrača stvoriti grupu kao 2002. Brazil u sredu igra polufinale Kupa konfederacija protiv Urugvaja.

Povezana vest:  Euzebio se polako oporavlja