MI nemanja smiljanicMEDITERANSKE IGRE 2013
Smiljanić 19, Vasiljević 24. na MI

Nemanja Smiljanić, mladi srpski strelac na glinene golubove zauzeo je 19. mesto na Mediteranskim igrama u Mersinu u disciplini trap sa 118 golubova. Drugi srpski strelac Borko Vasiljević je 24. sa 112 golubova. Objica su još juniori.
Za plasman među šest strelaca koji su nastavili borbe za medalje, bio je potreban izuzetno visok rezultat, čak 123 goluba. Jedan takmičar, Manuel Mancini iz San Marina imao je maksimalnih 125 golubova, trojica su imala po 124 i dvojica 123 goluba.
Reprezentaciju Srbije vodio je selektor Dejan Mihajlović:
– Zahvaljujemo se još jednom Olimpijskom komitetu Srbije koji je odlučio uključi u srpski mediteranski tim i strelce u gađanju glinenih golubova – rekao je Mihajlović.- Za Smiljanića, koji je nedavno pobedio u juniorskom Svetskom kupu u Sulu u Nemačkoj i Vasiljevića koji je bio drugi na „VN Brna“, ovo je bila velika škola i dragoceno iskustvo. Obojica su nešto slabije gađala prvih 75 golubova, malo je i trema učinila svoje jer su debitovali na ovako jakom takmičenju gde su gađali olimpijski šampion Hrvat Černogorac i vicešampion Italijan Fabrici kao i finalista OI u Londonu Španac Serano.

Povezana vest:  Makron promovisao Pariz za domaćina OI