boskefotoBosančić: Biram između Monaka i Japana

Korejska idila Miloša Bosančića još uvek traje, ali ako se pitaju menadžeri i bogatiji klubovi samo do zimske pauze. Naime, za „desetku“ Gjongnama svakodnevno stižu ponude iz zemalja iz okruženja Koreje, a najbogatiji klubovi odavno su „bacili oko“ za vezistu, koji je već posle šest meseci oduševio sve fanove K Klasik lige, gde je među najbolje ocenjenim igračima i zvanično MVP „all star“ susreta.
Finansijski najbolje ponude stižu iz Japana, a Miloš posebno razmišlja o „migu“ iz „kneževine“.
-U Koreji sam se potpuno pronašao ali postoji želja da se vratim u Evropu. Neću po svaku cenu da se vratim „kući“… Ali, ako se poklope kockice i budu me želeli na zimu kao danas, eto mene na Starom kontinentu.
Na Bosketove „korejske čarolije“ nije ostao imun ni Klaudio Ranijeri.
-Monako me je kontaktirao ali sam gazdi Gjongnama dao reč da ću ostati do kraja sezone. Dobio sam informacije da me Ranijeri hoće u ekipi, što je dokaz da sam ovde dobro odradio „posao“. Čast je igrati pored Falkaa, Mutinja, Karvalja,… Ipak, daleko je decembar ali ako bude situacija kao sada, tada ću birati između Monaka i Japana.
Smenom trenera, srpska kolonija (Bosančić, Sretenović, Bilbija), postala je brojnija i za eks selektora reprezentacije Iliju Petkovića.
-Trener Petković je doneo novu energiju i veliko znanje. Ovde ga mnogo poštuju, pošto je sa Inčonom imao odlične rezultate. Odlično poznaje situaciju u Koreji i mnogo nam pomaže. Naravno da nam je lako kada smo zajedno… Bubalo i Sreten su momci za primer, tako da je privilegija biti u timu sa njima.
Na svakom koraku Korejanci pokazuju da su u liku Miloša Bosančića dobili fudbalskog idola.
Nigde nisam osetio da se fudbaler toliko poštuje kao u Koreji. Sve čine da se osećaš lepo… Kada vidiš koliko te vole, onda ti ništa nije teško. Trudim se i uspevam da im sve to vratim trostruko… – rekao je Miloš Bosančić.

Povezana vest:  Kuman: Mesi uživa u klubu