Ena Popov i Igor Sarcevic 2IGOR ŠARČEVIĆ I ENA POPOV U KAMPANJI #RUNFREE

Četvrtom po redu #RUNFREE trkom, u Novom Sadu je nastavljena Nike kampanja koja promoviše slobodno trčanje. Učesnici trke bili su Igor Šarčević, poznati srpski desetobojac i voditeljka Ena Popov, kao i članovi Nike Running kluba kojima bavljenje sportom predstavlja deo svakodnevice.
Novosađani, koji su se poslednjeg dana proleća pred ponoć našli na ulicama, bili su prijatno iznenađeni kada su videli kako preko 40 entuzijasta uživa trčeći njihovom „Srpskom Atinom“. Trka u Novom Sadu bila je prva u okviru #RUNFREE kampanje koja je održana u noćnom terminu, a veliki broj trkača nije krio svoje oduševljenje ambijentom u kojem su se predstavili Novosađanima. Nike svojom kampanjom želi da probudi maštu trkača i da ih inspiriše da trče na neobičnim mestima, a ova prava „downtown“ trka oduševila je sve učesnike, ali i mnogobrojne posmatrače. Trkači su u laganom ritmu krenuli iz samog centra grada, trčeći Zmaj Jovinom ulicom, i preko Mosta slobode, za manje od 25 minuta stigli su do konačnog odredišta – Petrovaradinske tvrđave. Svetski trend gradskog trčanja u novoj kampanji #RUNFREE dobija novu dimenziju – trčanje pored rekreacije postaje i zabava, a to su i ovoga puta potvrdili neumorni učesnici trke koji su sa uživanjem hitali ka cilju koji je ovoga puta bio čuveni Petrovaradin. Bilo je zanimljivo videti i kako iznenađeni i za čitavu trku vidno zainteresovani, Novosađani pozdravljaju trkače na putu ka tvrđavi.
Nakon premijerne trke u zgradi BIGZ-a, a zatim i na Avali i Dorćolu, trkom u Novom Sadu nastavljena je kampanja #RUNFREE koja promoviše slobodno trčanje, zdrav i aktivan način života. Nike kroz niz događaja i trka na neuobičajenim lokacijama u okviru pomenute kampanje, takođe promoviše i svoj novi model posebno dizajniranih patika za trčanje Nike Free 5.0+. Kampanju #RUNFREE možete pratiti i na Facebook stranici facebook.com/NikeRunningSrbija.

Povezana vest:  Ripakovoj zlatna medalja u troskoku