FUDBALSKA-LOPTAHalilhodžić ne veruje u reprezentaciju Obale Slonovače
Nekadašnji selektor reprezentacije Obale Slonovače Vahid Halilhodžić uveren je da, zbog nesloge među igračima, ekipa koju je donedavno predvodio nema velike šanse na predstojećem prvenstvu sveta u Južnoj Africi.
Halilhodžić, koji je dobio otkaz zbog neuspeha na januarskom afričkom Kupu Nacija, tvrdi da će njegovim nasledniku Šveđaninu Svenu Goranu Eriksonu biti veoma teško da napravi dobru atmosferu.
-U reprezentaciji Obale Slonovače ima odličnih igrača, ali njihove sujete i međusobna netrpeljivost razaraju tim. Više sam se trudio da amortizujem brojne nesporazume, nego što sam bio koncentrisan na igru i taktiku – rekao je Halilhodžić.
On smatra da je dobro što je na Kupu Nacija Obala Slonovače poražena od Alžira u četvrtfinalu, pošto je ta utakmica otkrila brojne pukotine u ekipi.
-Imao sam tri, skoro četiri meseca da smanjim jaz između igrača i to je bilo ostvarljivo. Erikson će imati samo 20 dana na raspolaganju i biće mu izuzetno teško da napravi dobru atmosferu – zaključio je Halilhodžić.
Na prvenstvu sveta, koji će se od 11. juna do 11. jula održati u Južnoj Africi, Obala Slonovače igraće u „G“ grupi sa reprezentacijama Brazila, Portugalije i Severne Koreje.
Povezana vest:  Ronaldo: Nejmar može da postane najbolji fudbaler sveta