slavisa stojanovic slovenija (2)

Stojanović: Svestan sam da je Zvezda veliki izazov

Novi trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Slaviša Stojanović rekao je večeras da je svestan izazova vođenja trofejnog kluba i istakao da jedva čeka da počne sa radom.
-Imam nekoliko snimaka mečeva od prošle godine, ali tim se koliko sam mogao da primetim od tada promenio. Zbog toga ću utisak o ekipi sticati kroz rad i videti koliki kapacitet i potencijal poseduje svako od igrača – kazao je Stojanović za sajt crveno-belih.
On se večeras priključio ekipi koja se sprema u termama Čatež.
Crveno-beli će prvu takmičarsku utakmicu odigrati 18. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Protivnik će im biti bolji iz duela IBV (Island) – Toršavn (Farska Ostrva).
-Predstoji nam veoma naporan period u kome moramo dobro da se pripremimo i spremni dočekamo početak kvalifikacija. Naravno da sam ispratio žreb i oba potencijalna rivala su u prednosti u odnosu na nas jer su im nacionalni šampionati u toku – dodao je Stojanović.
Stojanović je rođen u Srbiji, ali je odrastao u Sloveniji, gde je proveo celu igračku i trenersku karijeru. Najviše uspeha imao je sa ekipom Domžala, koju je vodio do dve uzastopne šampionske titule. 
U prethodne tri sezone bio je najpre asistent Srećka Kataneca na klupi repezentacije UAE, a zatim i selektor Slovenije.

Povezana vest:  Boban Bajković: Sve smo bolji!