Carlos-Tevez-008

Tevez: Doneo sam pravu odluku, „desetka“ me motiviše

Novi fudbaler Juventusa Karlos Tevez rekao je danas da je počastvovan što je u torinskom klubu dobio dres sa brojem 10, koji je pre njega nosio legendarni Alesandro del Pjero.
Tevez je danas predstavljen novinarima u Torinu, a Juventus je na ime osnovnog obeštećenja platio devet miliona evra. Uz razna bonuse u naredne tri godine ta cifra može da poraste do 16 miliona evra.
-Velika je odgovornost kada dobijete ‘desetku’. U Boki Juniors sam takođe dobio taj broj koji je svojevremeno nosio i Maradona. Poštujem to, čeka me veliki izazov. Cenim Del Pjera, on je simbol Juventusa i veliki igrač – kazao je Tevez na konferenciji za novinare.
On je priznao da je u prethodnih godinu dana imao kontakte i sa predstavnicima Milana.
-Sreo sam se sa Adrijanom Galijanijem dva ili tri puta. Doduše, ne pamtim kada smo se videli poslednji put, verovatno prošlog leta. Izabrao sam Juventus jer mi je san da zaigram u Italiji, a došao sam u klub koji me je zaista želeo. Italijanski fudbal je najteži, ali i najlepši na svetu – istakao je Argentinac.
Tevez se zahvalio upravi Juventusa na upornosti prilikom realizacije transfera.
-Odluku nisam doneo u poslednjih nekoliko dana. Juventus me je hteo i 2011. godine. Znam da sam doneo pravu odluku – zaključio je Tevez.
On je prošle godine u dresu Sitija odigrao 39 utakmica i postigao 17 golova. Tevez je za Argentinu do sada zabeležio 62 nastupa i 13 pogodaka.

Povezana vest:  Morinjo: Žao mi je zbog Huana Mate