Ivana i Andrea sa medaljama

MEDITERANSKE IGRE 2013
Ivana „zlatna“, Andrea „bronzana“u disciplini MK puška trostav

Ivana Maksimović osvojila je zlatnu, a Andrea Arsović bronzanu medalju u disciplini MK puška trostav.
Ivana se od samog starta finala pozicionirala na prvoj poziciji i na kraju u samu završnicu, gađanje u stojećem stavu, ušla sa značajnom prednošču koju je sačuvala do samog kraja. Maksimovićeva je tako došla do svoje druge medalje na Mediteranskim igrama u Mersinu, pošto je prethodno osvojila i srebrnu u discipli vazdušna puška. Ivana je na kraju imala 456,3 kruga, a Zublasing Petra iz Italije 452,3, koja je na vazdušnoj pušci osvojila zlatnu medalju.
-Presrećna sam stvarno. Od kada smo stigli sam imala osećaj kao da smo na Olimpijskim igrama i sve me je podsećalo na London. Verovatno i zbog toga, jako sam želela da rezultati budu dobri. Posebno mi je drago što sam u malom kalibru osvojila zlato jer nas uskoro u ovom oružju očekuje Evropsko prvenstvo – rekla je Ivana posle ceremonije dodele medalja.
Posle prvih 15 metaka u klečećem stavu Andrea je bila ne trećoj poziciji. Iako je posle ležećeg izbila na drugo mesto, kada je imala krug prednosti ispred trećeplasirane, na kraju je ipak uzela bronzanu medalju.
-Više sam nego zadovoljna jer sam došla sa ciljem da osvojim medalju. U Peskari je bila zlatna, ovde bronzana, ali sam svakako zadovoljna. Ovo je bila odlična pripreme za Evropsko koje nas očekuje za manje od mesec dana – rekla je Andrea Arsović.
Strelci Srbije do sada su osvojili ukupno 7 medalja, a sutra poslednjeg dana takmičenja u streljaštvu na strelište izlaze Nemanja Mirosavljev i Dejan Pešić u disciplini MK puška trostav.

Povezana vest:  Predsednik MOK-a zabrinut zbog kašnjenja radova u Riju