Ezequiel LavezziLaveci: Nemam nameru da se poredim sa Maradonom

Fudbaler Pari Sen Žermena Ezekijel Laveci rekao je danas da nema nameru da se poredi sa legendarnim Argentincem Dijegom Maradonom, iako to mnogi pokušavaju da urade.
-Poređenja sa Maradonom spominju novinari i navijači. Ja sam svestan svojih sposobnosti i znam da nisam ni blizu igrača kakav je bio Maradona. On predstavlja deo fudbalske istorije i ja se jednostavno ne mogu porediti sa njim, niti pokušavam to – rekao je Laveci za engleske medije.
Pre nego što je 2012. došao u PSŽ, Laveci je pet sezona nosio dres Napolija, ekipe za koju je Maradona igrao od 1984. do 1991. godine.
-Odlučio sam da pređem u Napoli, jer mi se svidela ideja igranja u klubu gde su bili mnogo Argentinci i činjenice da se fudbal tamo doživljava slično kao u domovini – dodao je 28-godišnji fudbaler.
Laveci je prošle sezone na 42 utakmice postigao 11 golova i pomogao Parižanima da posle 19 godina osvoje titulu u francuskom prvenstvu.
Osim Napolija i PSŽ-a, Laveci je tokom karijere igrao za Estudijantes, Đenovu i San Lorenco, dok je za reprezntaciju Argentine zabeležio 24 nastupa i dva gola.

Povezana vest:  Policija pretresla prostorije Tamperea