FUDBALSKA-LOPTAUhapšeno 15 osoba zbog napada na sedište BFU

Policija je uhapsila 15 osoba pod optužbom da su u subotu napali sedište Bugarske fudbalske unije, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.
Navijači CSKA bacali su kamenice i petarde na zgradu sedišta BFU u centru Sofije, i tom prilikom su razbili prozore i pogodili jednog fotoreportera.
-Do sada je privedeno 15 ljudi – rekao je sekretar kabineta ministra unutrašnih poslova Svetozar Lazarov.
Kako je naveo, policija je sprečila navijače da podmetnu požar u zgradi.
-Sprovodimo ispitivanja i naknadno ćemo utvtrditi da li će biti optuženih – rekao je on i dodao da se planira još hapšenja.
-Policija je sprečila mnogo ozbiljnije incidente. Kada su policajci stigli, neki od navijača su već bili u zgradi noseći zapaljene baklje i pokušavajući da unište nameštaj i opremu – rekao je Lazarov.
Navijači CSKA, najuspešnijeg bugarskog kluba koji je osvojio 31 ttulu prvaka, optužili su čelnike BFU da su suviše strogi i da ne dozvoljavaju „fuziju“ sa drugim klubom, što je uslov opstanka CSKA u provj ligi.
Opterećen dugovima, CSKA će sledeće sezone igrati u amaterskoj ligi, ukoliko se na vreme, odnosno pre starta sezone 20. jula, ne spoji sa nekim prvoligaškim klubom.
CSKA je u svom saopštenju osudio nasilje.
-Sigurni smo da milioni navijača CSKA u Bugarskoj ne odobravaju ovakvo ponašanje. CSAK je dokazala da može da stvara, a ne da razara – kaže se u saopštenju bugarskog kluba.

Povezana vest:  I Boris Tadić zamolio Platinija da ne kazni srpske klubove