cesare prandeliPrandeli: Pokazali smo karakter i duh zajedništva

Selektor italijanske reprezentacije Ćezare Prandeli ocenio je danas da je njegov tim na Kupu konfederacija u Brazilu, na kojem je zauzeo treće mesto, pokazao karakter i duh zajedništva.
„Azuri“ koji su na penale savladali Urugvaj i završili takmičenje sa bronzanom medaljom, poraženi su tokom grupnog dela takmičenja samo jednom – i to sa 4:2 od Brazila koji je na kraju osvojio titulu.
Italija je tokom polufinalnog meča sa Španijom po prikazanom na terenu zaslužila prolaz u finale, ali su penali odlučili (7:6) da se za titulu bori Španija.
-Ponosan sam na svoje igrače. Nismo se predali i moram da se zahvalim fudbalerima jer su dali i više od onoga što sam mislio da mogu – rekao je Prandeli.
On je naglasio da je tim pokazao da ima karakter i snagu volje.
-Pokazali smo jak karakter i snagu duha. Igrai smo dobro i što je najvažnije, nije bilo oscilacija. Zaslužili smo treće mesto – rekao je Prandeli.
On je naglasio da „nije lako davati sve od sebe onda kada si bukvalno ispražnjen“.
-Ovi momci su dali sve što su mogli i to nije bilo lako zbog velike vrućine koja je vladala tokom turnira. Kada fizički nisi u najboljoj formi, onda moraš da posegneš za svojim ponosom kako bi se izdigao i odigrao na visokom nivou – ocenio je Prandeli.
Italija je u poslednjoj utakmici za teće mesto Kupa konfederacija pobedila Urugvaj posle boljeg izvođenja jedanaesteraca – 3:2, a u regularnom delu meča bilo je 2:2.
Brazil je osvojio titulu pobedivši u finalu Španiju sa 3:0.

Povezana vest:  Prva pobeda Junajteda, Zenit i Roma ubedljivi u drugom kolu