sep blater 5

Blater obećao pomoć Palestincima

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater obećao je danas tokom boravka na Zapadnoj obali pomoć palestinskoj reprezentaciji.
Čanovi palestinskog tima su razdvojeni između Zapadne obale i Gaze i imaju teškoća prilikom putovanja sa jedne na drugu teritoriju.
Tokom Kongresa FIFA u maju na Mauricijusu, delegati su zahtevali od Blatera da pokuša da popravi uslove u kojima se igra fudbal u Palestini.
Blater je danas apelovao na Izraelce da uklone sve barijere putovanja između dve teritorije, kao i da pokažu više poštovanja prema palestinskim sportistima, rekavši da trenutna situacija „krši povelju FIFA“
-Ja sam građanin sveta, ali moje srce kuca za Palestinu- rekao je Blater i dodao da će pozvati palestinskog pevača Mohameda Asafa da peva na otvaranju Mundijalu u Brazilu sledeće godine.
Blater je započeo posetu gradu Tulkaremu na Zapadnoj obali, gde je prisustvovao otvaranju fudbalskog terena vrednog 500.000 dolara, a koji je sponzorisala FIFA.
Predsednik Palestinske fudbalske asocijacije Đibril Radžub ocenio je da se izraelska okupacija odnosi i na palestinski sport.

Povezana vest:  Tanjug Divis demolirao NIS u Fair Play Zlatnoj ligi