delac na treningu celsija

Matej Delač iz Čelzija u Vojvodinu

Matej Delač (1992. godište, visok 191 cm) golman engleskog Čelzija, novo je pojačanje Vojvodine. Delač ima hrvatski pasoš, a branio je za mlade reprezentacije BiH i Hrvatske. Rođen je u Bosni, u Gornjem Vakufu. On će u ponedeljak obaviti preglede u Novom Sadu, a zvanično predstavljanje očekuje se za nekoliko dana. Seniorsku karijeru Delač je započeo i Interu iz Zaprešića, a kao pozajmljeni igrač Čelsija branio je u Viteseu i Gimeraešu.
Ono što je zanimljivo jeste podatak da Delač u Vojvodinu dolazi, kao pozajmljeni igrač, na godinu dana. Vojvodina neće imati finansijskih obaveza, jel njegovu platu i dalje pokriva Čelzi.
Transfer je započeo i završio Mateja Kežman, sa svojim saradnicima. Kežman, koji je od nedavno u Upravi Vojvodine, kontaktirao je Romana Abramoviča, tražeći mladog golmana. Kežman je vlasniku Celsija i rukovodiocima iz njegovog menadžmenta objasnio da se pravi projekat “Nova Vojvodina“. I da je FK Vojvodina treći klub po uspešnosti u Srbiji I da sledeće godine slave 100 godine. U sklopu toga u dogovoru sa predsednikom Balšom Boturovićem, marketing Vojvodine će poslati ponudu na adrese nekoliko engleskih klubova oko odigravanja turnira u Novom Sadu.
– Dugo pratimo ovog talentovanog golmana. Dovodimo ga da pojača konkurenciju među stativama. Projekat “Nova Vojvodina“ je započet i verujemo da ćemo napraviti sjajan tim, kojeg će predvoditi mlad i ambiciozan trener. Biće još puno novina u Vojvodini i nadamo se da će naš stadion već u revanšu protiv Maltežana biti ispunjen do poslednjeg mesta – istakao je Kežman.

Povezana vest:  Betis pri vrhu, Deportivo na putu povratka u Segundu