jose murinjo okt 2011

Murinjo: Drogba je pravi uzor mladim igračima

Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je nekadašnji napadač tog klub Didije Drogba pravi uzor mladim igračima i da će njegovo ime ostati upisano u istoriji kluba sa Stamford Bridža.
-Drogba je odličan čovek i pravi profesionalac. Radi se o posebnom igraču koji ima mesto u istoriji kluba. Didije je dobar primer svim mladim igračima od kojih tražim da me prate i slušaju, jer sam to zahtevao i od njega kad je došao u Čelsi. Drago mi je da me je poslušao – kazao je Murinjo engleskim medijima.
Murinjo je u svom prvom mandatu u Čelsiju, od 2004. do 2007. godine, trenirao Drogbu, a „plavci“ su u tom periodu osvojili dve titule šampiona Engleske, jedan FA kup i dva Liga kupa.
-Pre Čelsija, Didije je igrao u Francuskoj i niko nije znao za njega kada sam tražio od vlasnika kluba Romana Abramoviča da ga kupimo. Neki su smatrali da se radi o skupom igraču koji se još nije dokazao. A onda je 2013. godine proglašen za najboljeg igrača u istoriji kluba – podsetio je portugalski menadžer.
Drogba je prošle godine, posle osvajanja Lige šampiona, otišao iz Čelsija prvo u kineski Šangaj, a zatim u turski Galatasaraj. Internacionalac iz Obale Slonovače je za osam sezona provedenih u Čelsiju odigrao 341 utakmicu i postigao 157 golova.

Povezana vest:  Bundesliga najprofitabilnija evropska fudbalska liga