ABA liga vert col

Grmuša: Ne odustajemo od Jadranske lige

Direktor košarkaškog kluba Vojvodina Aleksandar Grmuša rekao je danas da njegova ekipa neće odustati od učešća u Jadranskoj ligi. Pošto Vojvodina nije na vreme uplatila predviđenu sumu od 150.000 evra za to takmičenje, Jadranska liga je danas ponudila košarkaškom klubu Radnički iz Kragujevca specijalnu pozivnicu – „vajldkard“ za predstojeću sezonu. 
-Imali smo usmeni dogovor sa (direktorom ABA lige Romanom) Liscem da ćemo učiniti sve što možemo da platimo… Postoje klubovi koji dve godine duguju – kao što su Zadar i Cibona i koji su regularno na
listi učenika – rekao je Grmuša.
On je kazao da će delegacija Vojvodine sutra otići za Zagreb I pokušati da se dogovori s čelnicima Jadranske lige.
-Idemo sutra u Zagreb i nećemo odustati od igranja u Jadranskoj ligi. Mi smo to izborili na sportskom terenu. Sve te ‘kuhinje’ da Radnički igra… Neka im je na čast. Ocrnili su Vojvodinu da nema novca, a kod nas je mnogo bolja situacija nego u Radničkom. Očigledno je da gospoda iz Jadranske lige imaju neki dogovor sa Radničkim – rekao je Grmuša.
On je naveo da nemaju svi kubovi u Jadranskoj ligi isti tretman:

Povezana vest:  EVROLIGA, Real Madrid dočekuje Partizan mt:s od 20,45

-Nemaju iste aršine prema Vojvodini i klubovima koji godina duguju pare. Ni Široki nije ispoštvao odkluku da mora da plati do 5. jula, nego su tek danas platili. U čemu je razlika? Nemamo isti tretman – kazao je predsenik Vojvodine.
-Nećemo dozvoliti interesnim grupama da nas izbace – zaključio je Grmuša. 
U današnjem saopštenju objavljenom na sajtu Jadranske lige navodi se da je Skupština t lige 20. juna jednoglasno odlučila da Vojvodina i Široki do 5. jula uplate ceo iznos za dobijanje „vajldkarda“ od 150.000 evra. 
Široki je to učinio, a Vojvodina nije, zbog čega je specijalna pozivnica koja joj je ponuđena, sada ponuđena Radničkom iz Kragujevca, koji je takmičenje u domaćem šampionatu završio odmah iza Vojvodine.
Radnički ima rok do sutra u ponoć da uplati novac.  Na sajtu Lige navodi se i da će se sutra u Zagrebu sastati predstavnici klubova i razgovarati o takmičenju u prošloj sezoni i formatu i kalendaru takmičenja za predstojeću. Na kraju sastanka biće obavljen žreb. 

Povezana vest:  Košarkaši Partizana izgubili od Trenta u Evrokupu