Predstavljanje Pecnika i Kovacevica 1

Kovačević i Pečnik srećni zbog dolaska u Zvezdu

Novi fudbaleri Crvene zvezde Aleksandar Kovačević i Nejc Pečnik rekli su danas da su srećni što su prešli u taj klub i da će se truditi da izbore mesto u prvom timu.
-Preda mnom je veliki izazov, želim da se izborim za mesto u timu I opravdam poverenje ljudi koji su me vratili u klub. Kada sam odlazio tadašnja uprava je procenila da nisam igrač za Crvenu zvezdu. U Spartaku su mi pružili šansu, tamo sam se dokazao i sada vratiob – rekao je Kovačević na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.
Kovačević, koji će u predstojećoj sezoni nositi dres sa brojem 55, je karijeru počeo u Zvezdi, a prošle godine prešao je u subotički Spartak.
Slovenački fudbaler Nejc Pečnik rekao je da jedva čeka da zaigra u zvaničnim utakmicama za crveno-bele. On je prošle sezone igrao za Šefild Venzdej.
-Prezadovoljan sam, pun motiva i jedva čekam zvanične utakmice. Prošla godina u Engleskoj nije bila najbolja za mene, ne znam zašto, ali mislim da imam kvaliteta da to ispravim u Zvezdi – rekao je Pečnik, koji će nositi dres sa brojem 11.
Pečnik je rekao da ga uprava Zvezde, dok je predsednik bio Dragan nStojković, nije kontaktirala, ali da bi još tada došao u klub. On je dodao da dobro govori srpski jezik.
Profesionalnu karijeru počeo je u Celju, a igrao je još za Spartu iz Praga, portugalski Nacional, rusku ekipu Krila Sovjetov i Šefild Venzdej.
-Gde god sam igrao bila su dvojica, trojica igrača iz Srbije, tako da sam bolje naučio srpski nego jezik zemalja u kojima sam igrao – rekao je on.
Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je da je Pečnik u klub došao kao slobodan igrač i da je fudbaler izrazio želju da dođe. Dodao je da ga je Zvezda angažovala na preporuku svog trenera Slaviše Stojanovića.
Stojadinović je istakao da je Kovačević „zvezdino dete“ i da je u jednom momentu „bio izgubljen zbog loše procene“. On je otkrio da su pregovori sa Spartakom bili teški i naporni.

Povezana vest:  Ajntraht za trenera doveo Armina Veha