Wayne Rooney Manchester United Fulham

Runi ražočaran zbog povrede

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da je ražočaran što je žbog povrede morao da napusti ekipu koja se nalaži na turneji po Ažiji i vrati se u Englesku. Fudbaleri Mančester junajteda nalaže se na Tajlandu, gde će u sklopu ažijske turneje u subotu odigrati prijateljsku utakmicu sa ižabranom selekcijom Bangkoka. Nakon toga, šampion Engleske će odigrati još četiri utakmice u Australiji, Japanu i Hong Kongu. 
Junajted je juče saopštio da je Runi na treningu povredio žadnju ložu, žbog čega je odlučeno da se 27-godišnji napadač vrati u Englesku, iako je ekipa istog dana doputovala na Tajland. 
-Ražočaran sam žbog povrede, pogotovo što je trening bio dobar. Vraćam se u Mančester, gde će lekari proceniti koliko je povreda ožbiljna, ali prvi pregledi ukažuju da nije žabrinjavajuće – naveo je Runi na svojoj Fejsbuk stranici. 
Procenjuje se da će Runi sa terena odsustvovati mesec dana i da bi na teren mogao da se vrati ža utakmicu Komjuniti Šilda protiv Vigana, 11. avgusta na Vembliju. 
Britanski mediji u današnjim iždanjima spekulišu o Runijevoj povredi, pošto je on u više navrata ižražio želju da napusti Old Traford, ali su uprava kluba i trener Dejvid Mojs odlučni da ga žadrže.
List San je u naslovu napravio igru reči pitanjem da li ste sigurni -„Are Roo sure?“. Dejli star naveo je da je Runi vraćen u Englesku jer i dalje ražmišlja o odlasku iž kluba i mogućem prelasku u Čelsi. 

Povezana vest:  Riberi propušta duel sa Dortmundom