alisa maric minis

Alisa Marić: Budžet nije virtuelna i neograničena kategorija

Ministarka omladine i sporta u vladi Srbije Alisa Marić poručila je da je srpski klupski sport očigledno u krizi i da svi ključni faktori moraju da rade na tome da se preuredi ambijent za investiranje.
Marićeva je kazala da država samo uz pomoć klubova i saveza može da napravi promene u srpskom sportu.
-Tajna održivog funkcionistanja klubova leži u činjenici da je stabilno poslovanje značajnije od rezultata. U junu je usvojena strategija u borbi protiv korupcije. Ako klubovi ne doprinesu ostvarenju cilja, država će biti prinuđena da to sama uradi. Ako svi doprinesu, ne treba bežati od kompletne reforme sporta u Srbiji. Jasno je da budžet nije virtuelna i neograničena kategorija – istakla je Marićeva na panel diskusiji „Srpski klupski sport – smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva“ u Palati Srbije u Beogradu.
Ministarka je navela da prepreka na putu ka promenama može da bude vlasnička struktura i da svi jasno moraju da se odrede prema privatizaciji.
-Ima prepreka, ali najmanje je ministarstvo tu da se protivi privatizaciji. Moramo da preuredimo ambijent za investiranje. Organizovaćemo ovde, ako bude potrebe, susrete sporta i privrede. Svi bismo želeli da klubovi budu uspešni i baza dobrih rezultata reprezentacije – zaključila je Marićeva.

Povezana vest:  Ruski ministar sporta negirao učešće u prikrivanju dopinga