david-moyes-everton

Mojes: Runi nikada neće biti iznad kluba

Novi menadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojes rekao je danas da Vejn Runi nije i nikada neće biti iznad kluba i upozorio novinare da neće tolerisati spekulacije kada je u pitanju budućnost engleskog napadača.
Runi je u više navrata izrazio želju da ode sa Old Traforda, a nedavno je zbog povrede morao da napusti ekipu koja se nalazi na turneji po Aziji i Australiji i vrati se u Englesku.
-Mančester Junajted nije Vejn Runi. Mančester Junajted je tim. Trenutno govorim o njemu, ali neću dozvoliti da Runi postane važniji od kluba – rekao je Mojes novinarima u Sidneju.
On je dodao da će sledeće sezone Runi biti druga opcija u napadu, iza Robina van Persija.
-Runi nam je potreban, želim da imam sve opcije u napadu ako se Van Persi povredi. Videćemo, on se uklapa u tim i vreme će pokazati kako će naša saradnja funkcionisati. Možda ćemo u narednim godinama morati da pogledamo nešto drugo – poručio je Mojes.
On je na klupi novog kluba debitovao juče porazom od najbolje selekcije prvenstva Tajlanda sa 1:0 u prijateljskoj utakmici u Bangkoku, a naredni meč fudbaleri Junajteda odigraće 20. jula u Sidneju protiv Ol Star ekipe australijske lige.

Povezana vest:  Uefa suspendovala Pelegrinija