uefa champions league

KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

Remi Partizana u Jermeniji, Volkov i Lukač sprečili bruku

Fudbaleri Partizana remizirali su danas sa prvakom Jermenije Širakom 1:1 (0:0), u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica je odigrana pred oko 2.000 gledalaca na gradskom stadionu u Đumriju, a sudio je Čeh Libor Kovarik.
Žuti karton: Marković (Partizan).
Strelci: Hakobijan (48), Volkov (90+1).
ŠIRAK: Harutunijan, Kadio, Kijere, Hovhanisijan, Davtijan, Hakobijan (Abau od 68′), Aleksanijan, Miradijan, Barikijan (Odijambo od 60′), Diop, Fofana.
PARTIZAN: Lukač, Aksentijević, Ostojić, Stanković, Volkov, Marković, Luka (Brašanac od 46′), Ilić (Malbašić od 75′), Jojić, Ninković (Šćepović od 46′), Kojić.
Crno-belima je u Jermeniji malo nedostajalo da dobiju „šamar“ u rangu poraza od irskog Šamroka od pre dve godine. Što obraz šampiona Srbije ipak nije potpuno crven navijači Partizana mogu da zahvale, pre svega golmanu Milanu Lukaču, a potom i Vladimiru Volkovu, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade postigao izjednačujući gol.
Izabranici Vuka Rašovića moraće mnogo bolje da odigraju za sedam dana u revanšu ukoliko žele da izbegnu blamažu i dožive eliminaciju u već u drugom kolu kvalifikacija.
Opravdanje za šampiona Srbije ne može da bude ni izostanak štopera Ivana Ivanova. Bugarin je nekoliko sati pre utakmice rekao Rašoviću da ne može da igra, jer cele noći nije spavao neraspoložen zbog odluke kluba da ga ne pusti u švajcarski Bazel.
Domaćin je poveo u 48. minutu, kada je David Hakobijan natrčao na loptu koju je odbio Lukač i poslao je pravo pod prečku.
Ipak, Volkov je u sudijskoj nadoknadi iskoristio smušenost odbrane Širaka i preciznim udarcem poslao loptu iza leđa golmana domaćih.
Koliko je Partizan bio loš govori i podatak da je jedinu iole ozbiljnu priliku pre gola Volkova imao u 83. minutu, kada je Vojislav Stanković oštro šutirao glavom, ali je golman Širaka izboksovao loptu.
Njegov kolega iz Partizana, Lukač najpre je u 32. minutu odbranio udarac Dijopu sa samo nekoliko metara, a 10 minuta kasnije Fofana je šutirao pored gola.
Lukač se istakao i u 65. minutu kada je strelcu jedinog gola, Hakobijanu odbranio zicer udarac.
Revanš meč na programu je za sedam dana u Humskoj.

Povezana vest:  Nađ: Ilić ostaje, pokušaćemo da dovedemo Vulićevića