kosutnjak reli 2010 1

Užice ovog vikenda domaćin Srbija relija

Najprestižnije i najznačajnije takmičenje u oblasti autosporta u zemlji, 46. po redu Srbija reli, održaće se od 19. do 21. jula u Užicu. Na reliju će učestvovati oko 40 posada iz Šrbije, Bugarske, Češke, Ukrajine, Slovenije i Švedske.
Ovo takmičenje boduje se za Kup Evrope, Balkanski kup, Šampionat centralno-evropske zone, Šampionat Bugarske i Otvoreni šampionat AMS Srbije. Po rečima Branislava Pijevića iz organizacionog odbora, srpska publika će prva u Evropi imati priliku da u Užicu vidi na stazi novi automobil R5 specifikacije, u kojem će nastupati posada Doncev-Jordanov, aktuelni šampioni Srbije.
Početak relija zakazan je za petak u 18 sati na Gradskom trgu u Užicu. U subotu i nedelju predviđeno je po osam specijalnih ispita, a dolazak prvog takmičara na cilj relija planiran je za nedelju u 18 časova takođe na Gradskom trgu u Užicu.
Tokom tri dana biće voženo 17 brzinskih ispita na 9 različitih lokacija u okolini Užica. Srbija reli organizuju klubovi „MM Power“ iz Beograda i „Užice Reli tim?, pod pokroviteljstvom AMSS, AMS osiguranja i grada Užica.

Povezana vest:  MOTOCIKLIZAM SP, Pobeda Pedrose u Nemačkoj