vojvodina slavlje par voj

Nikolić: Spremni smo za Honved, odluka u revanšu

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je danas da njegova ekipa potpuno spremno dočekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Honvedom i upozorio da će konačna odluka pasti tek na revanšu u Budimpešti.
On je na konferenciji za novinare kazao da igrači dobro rade na treninzima i da je posebna pažnja posvećena određenim detaljima koji bi mogli da budu značajni za duel sa mađarskim predstavnikom.
-Svakodnevno upozoravam igrače da se radi o dvomeču i da ništa neće biti rešeno na stadionu Karađorđe. Sutrašnja utakmica je samo prvo poluvreme i očekuje nas jednako važan revanš meč u Budimpešti – rekao je Nikolić.
Govoreći o ekipi Honveda, Nikolić je rekao da se radi o kvalitetnoj ekipi koja ima devet stranaca i koja igra disciplinovano i izuzetno čvrsto. 
-Očekuje nas snažan protivnik, ali ne sumnjam da će moji igrači pokazati veliku želju i samopouzdanje. Nema ni jedan razlog da tako ne bude. Imamo kvalitet, momci odlično rade na treninzima, profesionalno izvršavaju obaveze i ne vidim zašto ne bi verovali u sopstveni uspeh – istakao je Nikolić.
Trener Vojvodine je naglasio da pred predstojeći dvomeč sa Honvedom ne treba stvarati atmosferu revanšizma zbog toga što je mađarski predstavnik u sezoni 1989/1990 iz tadašnjeg Kupa šampiona eliminisao Vojvodinu.
-Vidim da se poslednjh dana često pominje ta utakmica iz 1989. godine, ali oni koji pričaju o nekakvom revanšu treba da shvate da se radi o potpuno drugim ekipama, drugom takmičenju, ali i o različitoj fazi takmičenja – rekao je Nikolić, dodajući da sve pomenuto ukazuje da naredni mečevi nemaju nikakve veže sa onim odigranim pre skoro pune dve i po decenije.
Po rečima šefa stručnog štaba fudbalera Vojvodine svi igrači su zdravi i spremni za predstojeći duel.
-Javnost sigurno najviše zanima zdravstveno stanje Abubakara Oumarua, on je juče izdržao ceo trening i ja ga vidim sutra u timu – istakao je Nikolić naglasivši da Abubakar i zbog svog kvaliteta, ali i zbog velikog autoriteta ima veliki značaj za ekipu Vojvodine.
Napadač novosadske Stare dame Petar Škuletić rekao je da veruje u uspeh „lala“.
-Očekuje nas ozbiljan protivnik, neuporedivo teži od predhodnog, ali verujem da ćemo uz maksimalno angažovanje i podršku naših navijača ostvariti rezultat koji će nam omogućiti miran put na revanš u Budimpeštu – kazao je Škuletić.
Sutrašnja utakmica na stadionu Karađorđe počinje u 20.30.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana otputovali za Bukurešt