cz rad (2)

Pobeda Zvezde, na Island bez primljenog gola 

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli kvalifikacije za Ligu Evrope, pošto su večeras u prvom meču drugog kola savladali islandskog predstavnika IB Vestmaneju sa 2:0 (1:0).
Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred 32.886 gledalaca, a sudio je Italijan Luka Banti.
Strelci: Pečnik u 13. i Mijailović u 75. minutu.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mijailović (od 90. Mirić), Kovačević, Ninković, Milijaš (od 71.Savićević), Pečnik, Kasalica (od 25. Mladenović), Dauda.
IBV: DŽejms, Olafson, Guđonson, Sigurbjornson, Garner, Hreidarson (od 73. Peturson), Porsteinson, Maveje, DŽefs (od 90+3. Sper), Porvardson (od 87.Ingason), Gudmundson.
Nije bilo lako, ali su fudbaleri Crvene zvezde strpljivom i odgovornom igrom ostvarili dva najvažnija cilja u prvom meču protiv nezgodnih Islanđana – izboren je trijumf i to bez primljenog gola. Skoro da se može reći kako je veći deo posla završen, naravno uz konstataciju da će crveno-beli i u revanšu morati da odigraju na istom nivou.
Uoči meča pričalo se o debiju trenera Slaviše Stojanovića i najvećeg letošnjeg pojačanja Miloša Ninkovića, a posle 90 minuta ispostavilo su da su junaci večeri preostala dvojica novajlija – Slovenac Nejc Pečnik i iskusni levi bek Nikola Mijailović.
Prvi je u 13. minutu majstorski reagovao na asistenciju Filipa Kasalice i odmah ?kupio? srca navijača Crvene zvezde, dok je drugi u 75. minutu fenomenalnim solo prodorom i još lepšim pogotkom omogućio crveno-belima da znatno rasterećenije putuju na Island.
Malo je nedostajalo da ?zvezda? večeri bude golman domaćina Boban Bajković. Loše je reagovao u 44.minutu posle udarca DŽefsa, lopta je krenula u mrežu, skoro svi na stadionu su je i videli tamo, ali je Bajković uspeo da je stigne i izbaci u polje. Da li pre nego što je prešla gol liniju pokazaće TV snimak.
Komplimente za debi u crveno-belom dresu zaslužuje i pojačanje iz Spartaka Aleksandar Kovačević, kao i mladi štoper Darko Lazić, posle čije večerašnej partije neće biti iznenađenje ukoliko se uprava crveno-belih predomisli po pitanju pojačanja na toj poziciji.
Revanš meč igra se za sedam dana na Islandu.

Povezana vest:  Copa America: U La Plati izvučene grupe