thiago-alcantaraAlkantara: Hvala Barseloni za sve ove godine

Novi fudbaler Bajerna iz Minhena Tijago Alkantara rekao je danas da je odlazak iz Barselone bila teška odluka i zahvalio se svom bivšem klubu na svemu što mu je pružio.
-Otišao sam iz kuće u kojoj sam proveo 14 godina… To je bila teška odluka. Danas imam isti entuzijazam za igranje fudbala kao kada sam kao dete stigao u Barselonu. Ta ambicija, entuzijazam i sportske okolnosti su me i dovele u Minhen – napisao je Alkantara u otvorenom pismu.
On je istakao da je u Barseloni sazreo i kao igrač i kao čovek.
-U Barseloni sam rastao kao igrač i kao čovek. Zvuči kao kliše, I to je ono što se obično govori u ovakvim situacijama, ali to je zaista tako. Želim da se zahvalim svima u klubu. Barsa i ljudi tamo su mi dali sve, sazreo sam i učio i iz dobrih i loših situacija – kazao je Alkantara.
-Saigračima, osoblju, zaposlenima i, pre svega, navijačima – hvala svima za sve ove godine. Hvala svima koji su me podržavali u teškim trenucima. Ljubav koju sam dobio poneću sa sobom u ovu novu avanturu – dodao je novi igrač Bajerna.
Na kraju, Alkantara je imao i poruku za bivšeg trenera Tita Vilanovu koji se povukao sa te funkcije zbog bolesti.
-A ti, Tito… Kao što smo rekli Eriku Abidalu: ‘Kamenje na putu? Sačuvaj ih sve i jednog dana ćeš sagraditi zamak’ – napisao je Alkantara.

Povezana vest:  Srpski fudbaleri: Duel sa Kinom poseban izazov