grubor djuric par sir

Grubor: Nisam gađao navijače, izbegli smo težu kaznu UEFA

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor rekao je danas da nije gađao navijače plastičnom flašom I da su crno-beli posle „jednog od najtežih incidenata“ u istoriji kluba „pukom srećom“ izbegli težu kaznu Evropske fudbalske unije (UEFA). Fudbaleri Partizana sinoć su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su eliminisali jermenski Širak zahvaljujući postignutom golu u gostima. U prvoj utakmici prošle srede bilo je 1:1, dok je revanš u Humskoj završen bez golova.
Navijači Partizana su zbog loše igre i slabog zalaganja ekipe uzvikivali „uprava napolje“, dok su pojedini navijači na zapadnoj tribini flašicama i drugim predmetima gađali čelnike kluba koji su sedeli u loži.
-Bili su to dramatični događaji, jedan od najtežih incidenata u istoriji kluba. Neposredno po završetku utakmice centralna loža je bila zasuta predmetima, među kojima je bilo i onih koji su mogli da izazovu teške telesne povrede a flašice sa tečnošću, upaljači, mobilni telefoni – naveo je Grubor u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu. 
Grubor je u jednom trenutku uzeo plastičnu flašu koja je uletatla u ložu i gađao navijače na tribini.
-Problem je bio u tome što su u loži sedeli zvaničnici UEFA, delegat i posmatrač suđenja. Ostali prisutni su svojim telima morali da ih zaštite od predmeta koji su leteli sa svih strana. Dok smo ih vodili prema izlazu iz lože, ja sam jednu flašicu koja je pala ispred mene vratio prema ogradnom zidu, ona je odskočila od gornje ivice zida i odletela prema tribini – rekao je on. 
-Možda će taj čin nekom dati povod da žrtve nasilja predstavi kao vinovnike, ali činjenice su, nažalost, neumoljive – dodao je.
Grubor je rekao da su čelnici UEFA bili uplašeni i zbunjeni, ali da je klub pukom srećom izbegao težu kaznu.
-Pukom srećom smo izbegli težu kaznu nego pre šest godina u Mostaru. Očigledno moraju da se preduzmu dodatne bezbednosne mere. Mi smo pre nekoliko godina skratili ograde na istoku i zapadu, trudili se da se atmosfera na stadionu približi zapadnoevropskim standardima, ali očigledno je ta želja preuranjena – rekao je Grubor.
Generalni sekretar šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije rekao je da je sadašnja uprava najuspešnija u bližoj istoriji kluba ali i da je „najomraženija“, kao i da je to „psihološki fenomen koji zaslužuje dublu analizu“.
On se izvinio navijačima zbog svog postupka, ali rekao i da očekuje izvinjenje.
-Najiskrenije se izvinjavam svima koji se osećaju povređenim, ali očekujemo izvinjenje i od svih onih koji su izgubili glavu i nasilničkim ponašanjem ugrozili život i zdravlje lica koja su se nalazila u loži, kao i budućnost i egzistenciju kluba. Ja ću naravno nastaviti da se uzdignute glave krećem ulicama grada u kome sam rođen pre pedesetak godina – rekao je Grubor. 

Povezana vest:  Rebelo: Stadioni u Brazilu će biti spremni za SP 2014.