FC_Inter_logoInteru samo bod
Odigrana su dva meča 33. kola italijanskog fudbalskog prvenstva. Fiorentina i Inter remizirali su na Artemio Franchiju 2:2, dok je Parma slavila na gostovanju kod Napolija na Sao Paolu 3:2.
Fiorentina je u vođstvo protiv aktualnog italijanskog šampiona došla već u 11. minuti golom Keirrisona posle lepe asistencije Gianluce Comotta s desne strane. S tim se rezultatom otišlo na pauzu, a u drugom poluvremenu je Inter izašao na teren odlučniji. Bolja igra nero-azura urodila je plodom i u 74. minutu Diego Milito je postigao gol iz neposredne blizine nakon asistencije Maicona.
Samo sedam minuta po izjednačenju gol je postigao Samuel Eto’o i svi su pomislili kako će Inter ipak uspeti da uzme sva tri boda i tako pobegne Romi na četiri boda, ali je drugačije mislio Danac Per Krřldrup koji je već u sledećem napadu ljubičastih postigao gol i tako postavio konačan rezultat 2:2.
Na vrhu tabele sada Inter ima tek dva boda više od Rome uz utakmicu više, pa će rimski sastavveć na nedeljnoj utakmici protiv Atalante imati veliku šansu da sa osvojena tri boda zasedne na čelo tabele.
U drugoj utakmici, Napoli je kod kuće poražen od Parme sa 3:2: To je tek drugi ovosezonski poraz Napolia na domaćem terenu, na stadionu Sao Paolo. Iako je Napoli u prvom poluvremenu imao prednost od 1.0 golom Fabija Quagliarelle već u treće minute, u drugom su delu Luca Antonelli i Alessandro Lucarelli doneli potpuni preokret golovima u 63. i 68. minuti. Uspwo je rezultat za domaće da izjednači Marek Hamšik, ali je Luis Jimenez postigao odlučujući gol u 87. minutu.
Svakako treba napomenuti da je minut pre odlučujućeg gola drugi žuti karton u timu Napolija zaradio Fabio Quagliarella, pa je tako domaći sastav poslednji zvižduk arbitra dočekao s igračem manje.
Serie A, 33. kolo:
Napoli – Parma 2-3
Fiorentina – Inter 2-2
Sutra igraju:
15:00 Roma – Atalanta
15:00 Sijena – Bari
15:00 Juventus – Kaljari
15:00 Milan – Katanija
15:00 Palermo – Kjevo
15:00 Bolonja – Lacio
15:00 Livorno – Udineze
20:45 Sampdorija – Đenova
Tabela: 1. Inter 67, 2. Roma 65 (-1), 3. Milan 63 (-1), 4. Palermo 51 (-1), 5. Sampdoria 51 (-1), 6. Napoli 49…
Povezana vest:  KUP SRBIJE, Spartak eliminisao Partizan, slavlje OFK Beograda u Užicu