marko nikolic vojvodina

Nikolić: Spremno dočekujemo meč sa Bursasporom

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je danas da je Bursaspor veoma ozbiljan i kvalitetan protivnik, ali da se njegova ekipa dobro spremila za utakmicu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa i da će pokušati da potvrdi da u sportu nije presudno koliko je novca uloženo u tim. Fudbaleri Vojvodine sutra od 20 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu igraju protiv turske ekipe Bursaspor, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
-Igramo protiv tima koji je pravljen za Ligu šampiona, a sticajem okolnosti igra u ovom takmičenju. Mnogo novca se ulaže u turski fudbal, a Bursaspor kao i većina njihovih klubova u stanju je da dovede igrače iz najboljih svetskih liga. Međutim, mi smo se zaista dobro spremili za ovu utakmicu – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.
-Respektujemo protivnika jer on to zaslužuje. Potrebno je da budemo realni jer igramo protiv planiranog učesnika Lige šampiona. Stvorena je velika euforija oko ovog susreta što je normalno i dobro jer u Novi Sad dolazi veliki protivnik. Imamo ambicija, sportske drskosti i želje da se nadmećemo sa tako kvalitetnim protivnikom – dodao je on.
Nikolić je rekao da je zadovoljan atmosferom u ekipi i ponovio da je prioritet kluba domaće prvenstvo.
-Još ništa veliko nismo učinili. Za nas je prvenstvo Srbije prioritet, a ono još nije počelo. Igranje u Evropi nam jako prija i učinićemo sve da sutra i u revanšu ponovimo igru iz prethodne dve utakmice – rekao je on.
Nikolić je dodao da će njegova ekipa pokušati da potvrdi da količina novca koja se ulaže u ekipu nije presudna za dobar rezultat.
-Respektovaćemo Bursaspor sve dok sudija ne da znak za početak utakmice. Verovaćemo u sebe, svoje kvalitete, držati se jedan drugoga na terenu. Pokušaćemo da potvrdimo ono što se u vise navrata ponovilo u fudbalu i sportu, da sportska istina nije u količini novca koji se ulaže, nego da je najvažnije ono što se događa u srcima i glavama igrača koji o pobedniku odlučuju na terenu – rekao je Nikolić.
Trener Vojvodine rekao je da neće mnogo menjati tim, ali da su pojedini igrači koji su prethodnom periodu stigli u klub u konkurenciji za meč sa Bursasporom.
-Neće biti velikih promene u odnosu na prošlu utakmicu. Angažovali smo četiri pet igrača, neki od njih stekli su pravo igranja, Andrija Kaluđerović, Nikola Leković i Janko Tumbasević i biće u konkurenciji za tim. Takođe, oporavio se Oumaru Abubakar, pa će se i on boriti sa mesto u ekipi – rekao je Nikolić.
Fudbaler Vojvodine Marko Poletanović rekao je da će njegova ekipa da se nadigrava sa protivnikom i da se nada da će nastaviti pobednički niz iz kvalifikacija. Iz novosadskog kluba saopšteno je da vlada veliko interesovanje za sutrašnju utakmicu i da je moguće da će ulaznice danas biti rasprodate.

Povezana vest:  Baroš se oprostio od reprezentacije