lionel_mesi_nova_slavljeMesi: Niko ne može protiv Barselone
Pobedom nad najvećim rivalom Realom iz Madrida, ekipa Barselone pokazala je da je u ovom trenutku nepobediva, ocenio je najbolji strelac aktuelnog prvaka sveta, Evrope i Španije Lionel Mesi.
Barselona je sinoć u Madridu savladala Real sa 2:0 i preuzela prvo mesto na tabeli od „kraljevskog“ kluba, a Mesi je postigao prvi pogodak.
-Ekipa je još jednom pokazala da smo superiorni protiv bilo koga. Ipak, svaki put to moramo da dokažemo na terenu – kazao je Mesi, koji je u dosadašnjem toku sezone postigao ukupno 40 golova u svim takmičenjima.
Barselona je ispisala novu stranicu klupske istorije, pošto je sinoć zabeležila drugu uzastopnu pobedu nad Realom u Madridu, rezultat koji prethodna generacija „blaugrane“ nije ostvarila.
Računajući i duelu u Barseloni, Katalonci su ostvarili četvrti uzastopni trijumf nad Realom.
-Nastavljamo da stvaramo istoriju. Ostvarili smo veoma važnu pobedu, ali moramo da nastavimo u istom ritmu – naveo je Mesi.
Barselone je u proteklih godinu dana, pod vođstvom trenera Pepea Gvardiole, osvojila trofeje u svih šest takmičenja u kojima je učestvovala.
-Za ovakav uspeh potrebno je mnogo rada i vremena, a ovi momci su već pokazali da su veoma kvalitetni. Znaju da ću ih kritikovati kada ne trče, zato su uvek u pokretu na terenu – naveo je Gvardiola.
Prva zvezda Reala, Kristijano Ronaldo, ocenio je da njegova ekipa još uvek može da osvoji titulu prvaka Španije.
-Nije katastrofa izgubiti od Barselone. Ne mislim da su bili toliko dominantni. Mi smo profesionalci i ne odustajemo. Možemo da osvojimo šampionsku titulu – zaključio je Ronaldo.
Do kraja španskog prvenstva ostalo je sedam kola, Barselona ima 80, a Real Madrid 77 bodova.
Povezana vest:  LIGA EVROPE, REZULTATI, Atletik, Hanover, Valensija i AZ Alkmar u četvrtfinalu