Claudio_Ranieri_trener_romeRanijeri stišava euforiju Rimljana

 

Trener Rome Klaudio Ranijeri poziva na opreznost i stišava euforiju navijača, nakon što je danas pobedom nad Atalantom (2:1) klub preuzeo vođstvo na tabeli italijanske Serije A.

Oduševljeni navijači burno su proslavili novu pobedu popularne „vučice“ uvereni da je titula na dohvat ruke. Ulice Rima danas su posle utakmice sa Atalantom zakrčili kolonama automobila i motocikala, pozdravljajući preuzimanje liderske pozicije s bodom prednosti nad zvaničnim šampionom Interom.

Povezana vest:  FIFA odabrala test-sistem za pregled spornih situacija

Romi i Interu predstoje veliki ispiti sledećeg vikenda. Inter u petak igra protiv torinskog Juventusa koji juri četvrto mesto na tabeli i kvalifikakcije za Ligu šampiona, dok se Roma u nedelju sastaje sa „večitim“ gradskim rivalom, ekipom Lacija.

-I nas i njih iduće sedmice očekuju vitalni mečevi. Preostalo je još pet teških utakmica do završetka sezone i moramo da budemo maksimalno oprezni i na zemlji. Euforija može samo da nam odmogne – izjavio je Ranijeri.

Povezana vest:  De Rosi: Ni prijatelji iz Rima nisu verovali u Italiju

Poznati stručnjak je naglasio da je posebno značajan susret protiv Lacija.

-Poznato je kakvu tenziju donosi gradski derbi i toga su svakako svesni i igrači i navijači. Ipak, za razliku od dosadašnje situacije, sada isključivo mi kontrolišemo svoju sudbinu – istakao je Ranijeri.

Pet kola pre kraja takmičenja u italijanskoj Seriji A Roma vodi sa 68 bodova, jednim više od Intera, koji je jučerašnjim remijem protiv Fjorentine (2:2) pao na drugo mesto.

Povezana vest:  Jaja Ture i Drogba predvode "slonove" na Mundijalu