par ludogorec

Šampion Partizan jedva se izvukao protiv Pazaraca 

Fudbaleri Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 4:3, u utakmici prvog kola Superlige Srbije. Aktuelni šampion jedva se izvukao na stadionu u Humskoj, nakon što su gosti odličnom igrom bili na korak da prirede veliko iznenađenje. Pazarci su vodili na poluvremenu sa 2:1, a potom sa igračem manje, kada su crno-beli preokrenuli rezultat, izjednačili na 3:3.
Ipak, nisu izdržali pritisak domaćina, koji je uz mnogo napora iskoristio jedan od stihijskih napada i na kraju slavio golom Predraga Luke u samom finišu susreta.
Partizan je, nakon neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ponovo razočarao navijače. Crno-beli su igrali neorganizovano i rastrzano, za razliku od motivisanih gostiju, koji su, prema viđenom na terenu, zaslužili najmanje bod.
U sastavu domaćina Marko Šćepović nije bio ni u protokolu za današnji meč, dok su Pazarci nastupili bez trenera i sa samo jedanaestoricom fudbalera. 
Novi Pazar je, naime, pod suspenzijom Zajednice superliga?a zbog neizmirenih dugovanja bivšim igračima, pa nemaju pravo da registruju pojačanja.
To, međutim, nije smetalo gostima da odigraju kvalitetno i veoma angažovano pod vođstvom pomoćnog trenera Izeta Ljajića i nedostajao je samo korak da izbore makar jedan bod, kojeg su apsolutno zaslužili.
Prilikom pobedonosnog gola Partizana igrači Novog Pazara su protestovali, smatrajući da je strelac Luka prethodno napravio prekršaj.
Nezadovoljni navijači crno-belih posle utakmice zvižducima su ispratili domaći tim, a skandiranjem zahtevali od uprave kluba da podnese ostavku.
Partizan – Novi Pazar 4:3 (Jojić 20, Mitrović 53. penal, 56, Luka 88 – Bidaković 17, Kecap 34, Mutavdžić 75)
Crveni kartoni: Malbašić (Partizan) u 90. i Arifović (Novi Pazar) u 52. minutu.
Odigrano ranije danas:
OFK Beograd – Voždovac 1:0 (Petković 35. penal)
Rad – Čukarički 0:1 (Srnić 5)
Sloboda – Spartak 1.1 (Pejović 52 – Torbica 55)
Od 20 sati igraju Jagodina – Napredak i Radnički Niš – Radnički Kragujevac.
Sutra se sastaju Javor – Crvena zvezda (18 sati) i Vojvodina – Donji Srem (20.30).

Povezana vest:  Honved zatražio istragu zbog maltretiranja navijača u Srbiji