nikolic konf

Nikolić: Remi dobar za otrežnjenje i stišavanje euforije

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić izjavio je večeras da je nerešen rezultat 0:0 sa ekipom Donjeg Srema za njegovu ekipu došao u pravo vreme da bi se stišala euforija stvorena posle dobrih rezultata u kvalifikacijama za Ligu Evrope i da će biti dobro otrežnjenje za igrače da shvate da pobeda ne dolazi sama od sebe.
-Iako smo imali veliki broj šansi koje je, kako se često kaže, teže promašiti nego pogoditi, mislim da nismo u potpunosti zaslužili pobedu upravo zbog toga što smo se suviše nonšalantno ponašali u tim šansama – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.
On je istakao da je Vojvodina propustila i previše šansi i da je kao logična posledica tih promašaja došao i promašaj jedanaesterca u 95. minutu utakmice.
-Od dvojice igrača koji su bili određeni za izvođenje penala ni jedan nije bio na terenu u trenutku kad je dosuđen, pa je Kaluđerović preuzeo odgovornost na sebe da šutira penal u poslednjem minutu i po nekom nepisanom pravilu nije pogodio. Međutim, nije taj penal rešio utakmicu, ona je bila rešena mnogo ranije kada smo promašili onoliko stopostotnih šansi – kazao je Nikolić.
Trener ekipe Donji Srem, Ljubomir Ristovski je rekao da je utakmica bila zaista kvalitetna i da su samo nedostajali golovi pa da utisak o meču bude vrhunski.
-Odlično smo otvorili utakmicu, imali smo inicijativu prvih dvadesetaktak minuta, a onda je Vojvodina preuzela inicijativu i stvorila je nekoliko odličnih šansi, ali mi smo srećom uspeli da se odbranimo. Slično je bilo i u drugom poluvremenu, a na kraju smo imali i dosta sreće kod jedanaesterca u petom minutu nadoknade kada je naš golman Belić odbranio šut Kaluđeroviću – rekao je Ristovski.
Vojvodina i Donji Srem igrali su večeras u Novom Sadu, na stadionu „Karađorđe“, u prvom kolu Superlige Srbije nerešeno 0:0.

Povezana vest:  Čukarički golom u 90. minutu pobedio Partizan