jelensuperliga logo

Nastavlja se Superliga, fudbal u drugom planu

Utakmicama drugog kola ovog vikenda nastavlja se fudbalska Superliga Srbije, ali je lopta ponovo u drugom planu zahvaljujući medjusobnim prepucavanjima klubova, protestu protiv Tomislava Karadžića, kao i najavama o tome da policija „češlja“ poslovanje Partizana, Crvene zvezde i FSS.
Prošlog vikenda premijerno kolo obeležio je duel Partizana i Novog Pazara, na kojem je prema mišljenju gostiju sudija delio pravdu u korist aktuelnog šampiona.
Partizan je slavio sa 4:3, a usledila je serija saopštenja Crvene zvezde o odgovornosti Karadžića i zahtevom za njegovom ostavkom.
Koliko će cela situacija uticati na Partizan videće se već sutra uveče, kada će izabranici Vuka Rašovića na stadionu Čair odmeriti snage sa niškim Radničkim.
Za Partizan bi na ovom meču trebalo da debituje i napadač iz Obale Slonovače Ismael Fofana.
Fudbaleri Crvene zvezde u ovom kolu dočekuju osvajača Kupa, Jagodinu.
Kao znak protesta protiv Karadžića, crveno-beli su najavili da će meč početi sa pet minuta zakašnjenja, a pozvali su i druge klubove da na isti način izraze svoje neslaganje sa prvim čovekom FSS.
Trener crveno-belih, koji su u prvom kolu poraženi od Javora u Ivanjici, na ovom meču moći će da računa na novaljije Dragana Mrdju, Ifeanija Onjila i Migela Arauha.
Ekipa Vojvodine u prošlom kolu napravila je kiks, pošto je na domaćem terenu odigrala nerešeno sa Donjim Sremom. Priliku da poprave sliku iz tog meča imaće sutra na gostovanju novajliji u Superligi, Voždovcu.
U jednom od derbija kola u Novom Pazaru sastaće se istoimeni domaći tim i beogradski Rad. Ovi dueli svojevremeno su, pogotovo u drugoj ligi, umeli da donesu i velike tenzije i dovedu do sukoba navijača, ali poslednjih godina ipak se sve svodilo na verbalna prepucavanja.
Dve ekipe koje pretenduju da igraju Evropu sledeće godine, Spartak i OFK Beograd, sastaće se u Subotici, dok će Radnički u Kragujevcu dočekati povratnika u Superligu, kruševački Napredak.
Javor će pokušati da ponovi dobru partiju iz duela sa Zvezdom i osvoji nove bodove na gostovanju Donjem Sremu, dok će Čukarički u nedelju dočekati užičku Slobodu.
Parovi drugog kola:
Radnički Kragujevac – Napredak (17.30), Donji Srem – Javor (17.30), Voždovac – Vojvodina (17.30), Spartak – OFK Beograd (17.30), Novi Pazar – Rad (17.30), Crvena zvezda – Jagodina (18), Radnički Niš – Partizan (19).
U nedelju se sastaju Čukarički – Sloboda (19).
TABELA: Javor 3, Napredak 3, Radnički Niš 3, Partizan 3, Čukarički 3, OFK Beograd 3, Spartak 1, itd.

Povezana vest:  Ozil se povukao iz reprezentacije Nemačke