Brazil SP 2014Visoka potražnja za ulaznicama za Mundijal u Brazilu

Prodaja ulaznica za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine počela je danas putem interneta, a iskazano je i veliko interesovanje za njih.
Za sada je najveće interesovanje za prvu utakmicu i za finale, a na sajtu Svetske fudbalske federacije (FIFA) vidi se da ima više onih koji traže ulaznice za utakmice sa velikom potražnjom nego mesta za njih.
U tom slučaju se karte dodeljuju nasumično, žrebom koji će FIFA obaviti u oktobru, kada se prijave svi zainteresovani.
FIFA je odmah objavila da zbog velikog interesovanja postoji malo šansi da se ulaznice dobijaju isključivo putem prijava, već da će morati da se koristi i žreb.
„Mnogo je više aplikanata za karte nego što trenutno ima raspoložvivih ulaznica“, navodi se u saopštenju.
U ostalim mečevima sa velikom potražnjom velika je zainteresovanost samo u najjeftinijoj od četiri cenovne kategorije, koja je dostupna samo Brazilcima.
Ulaznice za finale koštaju od 440 do 990 dolara, mada je Brazilcima dostupna i cenovna kategorija od 165 dolara za finale.
Brazilci stariji od 60 godina, lokalni studenti i korisnici pojedinih socijalnih programa moći će da plate oko 82 dolara za kartu. Cene za prvi meč u Sao Paolu koštaju od 220 do 495 dolara. Brazilci ih plaćaju 80, a karte sa popustom koštaju 40.
Ukupno je ostavljeno 500.000 karata za kategorije dostupne samo građanima Brazila.
Prijave za karte počele su čim je oglašena prodaja, a neki od aplikanata su morali da stoje u virtuelnim redovima „zbog izuzetno visokog broja zahteva za pristup strani za prodaju ulaznica“.
Karte koje nisu prodate moći će da se kupuju od 5. novembra, a biće dostupne svima.
Posle žreba 8. decembra počeće još jedna faza prodaje karata.

Povezana vest:  Napoli: Kavani ima rok do 20. jula da odluči gde će