tole karadzic 5

Vojvodina pozvala Karadžića da odmah ode sa čela FSS

Fudbalski klub Vojvodina pozvao je danas predsednika nacionalnog saveza (FSS) Tomislava Karadžića da odmah ode iz srpskog fudbala. Vojvodina je na klupskom sajtu objavila da je u prvom kolu Superlige na teren izašla sa pet minuta zakašnjenja i tako simbolično stavila do znanja šta misli o stanju u domaćem fudbalu, a da je večeras na utakmici sa Spartakom tim izašao tačno u zakazano vreme.
-To ne znači da se naš stav promenio, ni pod čijim uticajem, a kamoli zaprećenim kaznama davno iskompromitovanih čelnika FSS, koji ovakav vid disciplinovanja našeg kluba vežbaju već godinama. Naprotiv, jasno poručujemo da rukovodstvo FSS na čelu sa Karadžićem odmah mora da ode iz srpskog fudbala. To se odnosi i na sve njihove satelite predvođene sudijskom organizacijom – saopštio je novosadski superligaš.
-Vojvodina ne kasni, naprotiv, sve ovo smo govorili i zahtevali još pre dve godine posle sramne krađe u finalu Kupa Srbije. Kasni gospodin Karadžia i njegova vrhuška, jer da su tada otišli, danas se ne bi borili da spasemo ovo malo što je ostalo od našeg fudbala – navodi se u saopštenju FK Vojvodina.
Karadžić je danas najavio da se povlači sa mesta predsednika FSS po završetku jesenjeg dela sezone, a kao razlog za takvu odluku naveo je „ozbiljne polarizacije u srpskom fudbalskom sportu“.

Povezana vest:  Silva preskače Šahtjor, možda i Junajted