Pep 2

Henes: Gvardiola je miljama ispred Murinja

Predsednik fudbalskog kluba Bajern Uli Henes izjavio je danas da je Pep Gvardiola dokazao da je mnogo bolji trener od Žozea Murinja.
Rivalsto između Gvardiole i Murinja potiče iz vremena kada su vodili dva najtrofejnija španska kluba – Barselonu i Real, a mnogo uspešniji je španski stručnjak koji je sa Kataloncima uspeo da trijumfuje sedam puta, uz tri izgubljena meča i pet remija.
-Pep i Murinjo su vodili zanimljivu borbu u španskom prvenstvu u nekoliko prethodnih sezona i naš trener je pokazao da je miljama ispred Portugalca. Uvek postoji tenzija između njih dvojice. Nisam razgovorao sa Pepom o tome, ali oni definitivno nisu najbolji prijatelji – rekao je Henes za „Bild“.
Gvardiola i Murinjo sastaće se u petak u Pragu gde će Bajern i Čelsi odmeriti snage u utakmicu Supekupa Evrope.
-To će biti fascinantan meč i zaista mu se radujem. Gvardiola sa jedne strane i Murinjo sa druge u vrhunskom timu kao što je Čelsi. Ne znam da li će se rukovati, ali to nije važno. Pep je cenjen i poštovan trener, činjenica da smo želeli njega, a nismo pokušali da dovedemo Murinja, dovoljno govorio o svemu – dodao je Henes.

Povezana vest:  Zvezda ispisala istoriju, remijem opet u Ligu šampiona