dragan djuric skupstina logo

Jovičić i dalje nezadovoljan radom Đurića

Član Upravnog odbora (UO) fudbalskog kluba Partizan Mile Jovičić rekao je danas da je njegova ostavka na mesto potpredsednika i dalje na snazi i ponovio da je nezadovoljan radom predsednika kluba Dragana Đurića, čiju ostavku traži.
-Ja sam svoje nezadovoljstvo iskazao na Sekretarijatu kluba i to ne zbog transfera Aleksandra Mitrovića, već načinom rada u klubu, radom predsednika i činjenicom da se Đurić bavi menadžerskim poslovima, što nije njegov posao – rekao je Jovičić novinarima na aerodromu Nikola Tesla, uoči polaska u švajcarski Tun.
Jovičić je dodao da je predložio rešenje situacije sa Mitrovićem, odnosno da se taj igrač ne proda Anderlehtu, tako što će predsednik, potpredsednici i članovi UO doneti novac u klub. 
-Imao sam još dva velika razloga za ostavku, jer je predsednik neovlašćeno išao da razgovara o transferu Mitrovića i drugo što me niko nije obavestio o sastanku u Vladi, kome je prisustvovala delegacija Sportskog društva. Zatražio sam Đurićevu ostavku i da se imenuje (potpredsednik) Branko Ružić da vodi klub do vanredne Skupštine – rekao je on. 
Na konstataciju novinara da Ružić kao političar ne može da bude na čelu kluba, on je upitao „a šta ćemo onda sa Zvezdom“ i dodao da je potpuno svejedno ko će biti na čelu kluba do vanredne Skupštine. Jovičić je dodao i da ima normalan odnos sa predsednikom Đurićem. 
-Ja sam neko ko ima potpuni integritet. Nikome nisam dužan i ne radim nikome iza leđa. Ja samo govorim o Partizanu, kada neko izgubi autoritet da vodi klub, trebalo bi da dođe neko drugi. To je moj stav – rekao je on. 
Na pitanje ako je nezadovoljan, zašto nije podneo ostavku na članstvo u UO kluba, Jovičić je uzvrstio pitanjem „a ko će da zastupa moje stavove ako ja nisam tu“. Upitan da li je moguće očekivati da se Tomislav Karadžić vrati u Partizan, Jovičić je rekao da je on i dalje aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije i da je najpotrebniji na tom mestu. 
-Mislim da bi to u ovom momentu bilo ispod njegovog nivoa. Karadžić je jedan od najjačih sportskih ljudi u ovoj zemlji i mislim da je najpotrebniji tamo gde je sada – rekao je Jovičić. 
Fudbaleri Partizana sutra od 20 sati igraju u Švajcarskoj protiv Tuna, revanš utakmicu plej-ofa za Ligu Evropa. U prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Beogradu, crno-beli su pobedili sa 1:0. 

Povezana vest:  Mesi tri gola do klupskog rekorda