uefa logo copy

Fifa odredila specijalnog posmatrača za meč sa Hrvatskom

Svetska fudbalska federacija (Fifa) odredila je Kristofa Baumana za specijalnog posmatrača utakmice Srbija-Hrvatska, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FS S).
Pošto je FS S pod specijalnom monitoringom Fife i Uefe, odlučeno je da za utakmicu, koja se igra 6. septembra od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, Fifa delegira specijalnog posmatrača Kristofa Baumana, koordinatora u kabinetu generalnog sekretara te organizacije.
Delegat utakmice Srbija-Hrvatska biće Georg Pangl iz Austrije, a komesar za bezbednost Holanđanin Viljemus van Re. Rad sudija kontrolisaće posmatrač suđenja Jap Ujlenberg, takođe iz Holandije, a sudije će biti iz Nemačke, glavni sudija je Feliks Brih, a njegovi pomoćnici Mark Boršč i Stefan Lup, dok će četvrti sudija biti Florijan Mejer. 
Fifa je odredila i zvaničnike utakmice Vels-Srbija, koja se igra 10. septembra u Kardifu. Za delegata meča određen je Egert Magnuson sa Islanda, a za posmatrača suđenja Mihael Luc Frelih iz Nemačke. Za tu utakmicu nisu određeni komesar za bezbednost i specijalni posmatrač. 
Glavni sudija utakmice u Kardifu biće Šimon Marčinjak iz Poljske, pomagaće mu sunarodnici Pavel Sokolnički i Tomaš Liskijevič, dok će četvrti sudija biti Pavel Račkovski. 

Povezana vest:  Mandžukić: Dijego je Dijego, ja sam Mandžukić