zoran terzic selektor reprezentacija odbojka

Terzić: Pokazali smo da posedujemo kvalitet

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je pobedom protiv SAD u drugom kolu Gran prija državni tim dokazao da poseduje kvalitet i može da se nosi sa velikim ekipama.
-Moramo da budemo zadovoljni, ne samo zbog pobede nad kvalitetnim protivnikom, već i načina i igre koja je bila na većem nivou nego juče protiv Kine. Srećni smo zbog toga, devojke su pokazale da imaju kvalitet, snagu i tehničko taktičku podlogu da sve urade na najbolji mogući način. To je važno zbog samopouzdanja, kao i da budemo svesni kvaliteta da možemo da pobeđujemo velike ekipe – rekao je Terzić.
Naredni protivnik srpskih odbojkašice sutra od 12.10 po srednjeevropskom vremenu biće reprezentacije domaćina Japana.
-Uvek je teško igrati protiv Japana, reč je o kvalitetnoj selekciji, koja postiže zapažene rezultate. Njihov stil igre nije specifičan za Evropu, igraju brže, ali imamo prednost u visini i snazi smeča i servisa, koje moramo da iskoristimo. Ako ih nateramo, kao danas ekipu SAD, da igraju bez idealnog servisa, onda su naše šanse da i sutra pobedimo velike – dodao je Terzić.
Korektor reprezentacije Jovana Brakočević istakla je da je Srbije protiv Amerike odigrala najbolji meč ove sezone.
-U prvu utakmicu smo ušle stegnuto, sve strvari koje radimo dobro, juče nismo uspeli što je Kineskinje iskoristile i lako osvajale poene. Drago mi je što smo uspele da se vratimo, ovo je najbolja utakmica ove sezone, što pokazuje da dobro radimo i imamo potencijal da se nosimo sa velikim reprezentacijama. Nadam se da ćemo nastaviti ovako – rekla je Brakočević, koja je sa 22 poena, uz Brankicu Mihajlović (20) bila najefikasnija u pobedničkom timu.
Kapiten Maja Ognjenović smatra da je Srbija odgrali dobru utakmicu.
-Bilo je teško posle jučerasnjeg poraza od Kine. Bolje smo odigrale, nismo dozvolile lake poene, servis je funkcionisao, blok takođe. Idemo dalje, zadovoljstvo je igrati protiv Japana, jer nas očekuje fenomenalna atmosfera i puna hala. Nadam se će nam pobeda u tom meču dati krila za nastavak takmičenja – zaključila je Ognjenović.

Povezana vest:  BALKANSKO PRVENSTVO 2012,Kadetkinje od srede na pripremama u Ivanjici