Kevin-Prince-Boateng-AC-Milan

Boateng potpisao za Šalke

Fudbalski klub Šalke saopštio je danas da je angažovao dokorašnjeg igrača Milana Kevina Prinsa Botenga, sa kojim su potpisali četvorogodišnji ugovor. Boateng je na promociji rekao da je srećan što se vratio u zemlju gde je rođen. 
-Presrećan sam što sam se vratio kući u Nemačku, što ću ponovo nastupati u najjacoj ligi na svetu – kazao je Boateng. 
Boateng, koji je rođen u Nemačkoj, je pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi odlučio da igra za Ganu, državu odakle mu je otac. Ovaj 26-godišnji igrač sredine terena u sredu je u revanš utakmici baraža za Ligu šampiona protiv PSV-a postigao dva gola za Milan u pobedi italijanske ekipe od 3:0. 
On će uprkos nastupima za Milan u kvalifikacijama za LŠ, moći da nastupa za Šalke u grupnoj fazi najjaceg evropskog kupa. Generalni direktor Šalkea Horst Held rekao je da je bilo lako dovesti Boatenga u Šalke, kao i da je ceo proces oko transfera ovog igrača veoma brzo završen. 
-Dogovor sa Milanom oko njegovog prelaska je bio veoma brz. Pregovori su započeti juče ujutro i evo već danas su završeni. Ceo proces je bio poput munje. Boateng je igrač izuzetnog kvaliteta i jedan od lidera u ovom sportu – kazao je Held.
Trener Šalkea Jens Keler ocenio je da će Boateng znacajno doprineti kvalitetu njegove ekipe svojim „velikim međunarodnim iskustvom“.
Boateng je tokom četiri sezone u Milanu odigrao 100 utakmica I postigao 17 golova. U karijeri je još nastupao za Hertu, Totenhem, Borusiju iz Dortmuna i Portsmut. Zabeležio je i devet nastupa za Ganu, a jednom se i upisao u listu strelaca.

Povezana vest:  Gibs mora na operaciju, pauzira pet meseci